To Leslie nemal takmer žiadny rozpočet na marketing. Filmové celebrity ho však chcú vidieť na Oscaroch.Twitter/adricaporusso/
StoryEditor

Za otvárací víkend zarobil len 1342 eur. Svetové celebrity vyzývajú, aby mal možnosť vyhrať Oscara

Michal Čiernik19.01.2023., 10:00h

Film To Leslie nemal takmer žiadny rozpočet na marketing. Výsledkom je doterajší zárobok len 25-tisíc eur z kín. Napriek tomu má skvelé hodnotenia a hollywoodske hviezdy ho chcú vidieť na Oscaroch.

Lajkuj Brainee.sk na

Dráma z roku 2022 od Michaela Morrisa, pre ktorého to bol filmový debut, bola predstavená na filmovom festivale SXSW 12. marca. To Leslie bol natočený iba za 19 dní s rozpočtom niečo tesne pod miliónom eur.

Alkoholička, ktorá prepila výhru v lotérii

Hlavnú postavu hrá  Andrea Riseborough v úlohe ženy, ktorá bojuje so závislosťou od alkoholu po tom, čo pred pár rokmi vyhrala v lotérii. Potom, čo minula všetky peniaze, ju prichýli jej 20-ročný syn pod podmienkou, že prestane piť.

image

Očakávaný víťaz a vzrušujúce novinky. Takto vyzerali herné Oscary

Samozrejme sa jej tento sľub nedarí splniť a po krádeži znovu končí na ulici. Následne sa nad ňou zľutuje jej sestra. Na ceste za zmenou a nápravou svojho života je však Leslie nútená prejsť sériou transformačných a traumatických udalostí.

Na prvý pohľad obyčajný a podľa ziskov neúspešný film vyzerá ako prepadák, opak je však pravdou. Film je hodnotený pozitívnymi recenziami nielen medzi divákmi ale aj filmovými kritikmi. Na Rotten Tomatoes získal od filmových odborníkov 98 percent a Metacritic pridelil filmu skóre 85 zo 100.

image

Prestížne Zlaté glóbusy ovládol náš obľúbený seriál. Pozri si všetkých víťazov pompézneho galavečera

Nedávno sa tejto snímke však dostala oveľa väčšia pozornosť, ako by sa mohlo čakať. Dostalo sa mu až neuveriteľného uznania od celosvetovo známych celebrít, ktoré vo väčšine prípadov chvália jednu vec, výkon Andrey Riseborough. „Bol to jeden z najlepších výkonov, aké som kedy v živote videla,“ povedala Kate Winslet na herecký výkon Riseborough.

Film podporila aj Jennifer Aniston

Film ocenila aj Cate Blanchett. „Je to majstrovské dielo,“ povedala. „Riseborough si zaslúži vyhrať každé jedno ocenenie, ktoré existuje,“ prezradila herečka, ktorá je je sama považovaná za jednu z favoritov na Oscara za najlepšiu herečku vo filme Tár.

Jane Fonda povedala, že Riseborough podala „odvážny výkon“, zatiaľ čo Edward Norton Na Twitteri herečku pochválil za „najoddanejší a emocionálne hlboký výkon, aký kedy videl.“ K filmu sa vyjadrila aj Jennifer Aniston. „Ak hlasujete za nominácie na Oscara, nerobte to, kým neuvidíte Andreu Riseborough.“

Táto netradičná kampaň prišla presne v čase hlasovania nominácií na Oscara, ktoré budú vyhlásené v utorok, 24. januára.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 16:02