Nemý muž zo Švajčiarska oslávil predčasne Vianoce. Manželský pár našiel peniaze, ktoré si zabudol pri bankomate.Brainee X Canva/
StoryEditor

Vrátili stratené peniaze. Poctivci zo Švajčiarska spravili némemu mužovi predčasné Vianoce

iDnes.cz04.12.2022., 09:00h

Nočná mora: Vyberieš si 20 tisíc z bankomatu a zabudneš si vziať do peňaženky. Na Slovensku asi mizivá šanca, že ich znova nájdeš, no poctiví manželia zo Švajčiarska si hotovosť neprivlastnili. Odovzdali ich majiteľovi, ktorému tak spravili vianočné sviatky šťastnejšími.

Lajkuj Brainee.sk na

Manželský pár tento týždeň našiel na parkovisku neďaleko banky v miestečku Martigny na juhozápade Švajčiarska obálku s 20 tisícmi švajčiarskych frankov (viac než 20 tisíc eur) a vrátil ich majiteľovi. Smoliar, ktorým bol nemý Švajčiar, už medzitým nahlásil na polícii stratu peňazí ako krádež, informuje web iDnes.cz.

O príbehu informovali švajčiarske médiá. Muž si túto veľkú sumu peňazí vybral z bankomatu. Keď ale prišiel domov, peniaze nemohol nájsť. V domnení, že ho cestou domov okradli, išiel na políciu nahlásiť odcudzenú hotovosť.

Ukázalo se však, že se nestal obeťou nekalého jednania, ale jednoducho zabudol na obálku, keď nastupoval do svojho auta zaparkovaného pred bankou.

„Ešte ten v deň ale políciu kontaktoval znova, aby im oznámil, že peniaze sa opäť našli,“ povedal hovorca kantonálnej polície vo Valais Steve Léger.

Manželská dvojica našla dom majiteľa na základe bankového výpisu a priloženej adresy v obálke. Ako odmenu za dobrý skutok vďačný starý pán manželom nechal 500 frankov (niečo cez 500 eur). „Ten muž bol tak vďačný, že dal páru nálezné,“ objasnil hovorca polície. Podle neho teraz oslavujú krásny príbeh občianskej poctivosti, píše AFP.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. máj 2024 13:50