Ilustračná snímka.Pexels.com/elevate/
StoryEditor

Skvelá správa pre milovníkov piva. Podľa vedcov prináša mnoho benefitov, no na toto nemôžeš zabúdať

pc19.06.2022., 14:00h

Konzumácia jednej fľaše či už alkoholického, alebo nealkoholického piva denne môže byť prospešná pre tvoje črevá, tvrdí nová štúdia.

Lajkuj Brainee.sk na

Devätnásť mužov vo veku od 23 do 58 rokov sa zúčastnilo výskumu. Boli požiadaní o to, aby si každý večer počas mesiaca dali fľašku ležiaka. Približne polovica pív obsahovala 5,2 percenta alkoholu, zatiaľ čo ostatné boli nealkoholické. Informoval o tom portál NY Times.

Výsledky, ktoré prekvapili mnohých

Počas výskumného obdobia neboli u sledovaných mužov viditeľné rozdiely v tukovej hmote alebo v hladinách cholesterolu. „Výsledky tejto štúdie ukazujú, že pitie piva zvyšuje diverzitu črevných baktérií bez toho, aby sa výrazne menila hmotnosť,“ povedala podľa portálu The Sun Ana Faria, vedúca autorka štúdie a profesorka na Nova University v Lisabone.

Autori štúdie boli prekvapení, keď zistili, že v malom množstve by malo byť prospešné aj alkoholické pivo, ktoré by za bežných okolností mohlo skôr narobiť zmätok.

Riziko, ktoré môžeš nahradiť potravinami

Napriek tomu je však dôležité uvedomiť si, že ide o alkohol. Psychiater Ľubomír Okruhlica v rozhovore pre Brainee prezradil, že každý, kto konzumuje alkohol, sa vystavuje riziku. Aj pri malých dávkach.

Namiesto fľašky piva tak môžeš konzumovať potraviny bohaté na probiotiká a prebiotiká, aby si sa cítil úplne fit.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 20:51