Na Dunaji vznikne nová verejná sauna.Oz Sauna Bobor/
StoryEditor

Z bratislavského nábrežia sa stane raj pre milovníkov relaxu. Priamo na Dunaji vznikne nová verejná sauna

Viktória Revajová09.05.2024., 10:00h

Len pár minút od historického centra Bratislavy priamo na Dunaji vznikne verejná komunitná sauna s výhľadom na UFO.

Lajkuj Brainee.sk na

Nadšencov saunovania určite poteší správa o novom projekte, vďaka ktorému priamo na nábreží Dunaja vznikne verejná komunitná sauna. 

Relaxačná zóna by mala vzniknúť na pontóne nezávislého kultúrneho priestoru Pink whale, ktorý sa nachádza priamo oproti vyrastajúcej mestskej štvrti Vydrica.

image

Turistika v Tatrách môže byť aj o jedle. Na týchto horských chatách si vychutnáte najlepší kotlíkový guľáš či parenú buchtu za rozumnú cenu

Vizuály vyzerajú zaujímavo

Za projektom výstavby stojí občianske združenie Sauna Bobor, ktoré na fundraisingovej platforme Donio založilo zbierku. To, ako bude nová relaxačná zóna vyzerať, závisí od množstva vyzbieraných peňazí. V súčasnosti sa približujú k míľniku, ktorý by mal pokryť náklady na výstavbu sauny. 

Saunári budú mať k dispozícii minimálne dve možnosti ochladzovania. Relaxačná zóna by mala byť doplnená o ochladzovaciu kaďu, do ktorej bude prúdiť dunajská voda. Nebudú chýbať ani vonkajšie sprchy.

image

Tip na nenáročnú turistiku: Len na skok od Bratislavy ťa čaká jeden z najkrajších výhľadov na západe Slovenska

Bazén priamo na Dunaji

„V prvej etape projektu by sme chceli postaviť saunu, šatňu a ochladzovaciu kaďu, avšak vidíme aj ďalekú budúcnosť,“ uvádzajú organizátori zbierky. V prípade, že projekt predčí ich očakávania by chceli priamo na vodnej hladine Dunaja postaviť aj bazén. 

Oddychová zóna bude zavesená na chvoste lode Pink whale, ktorá je priestorom nezávislej kultúry. Nová relaxačná zóna teda nebude len miestom na oddych. Zo sauny to budú mať návštevníci len na skok do podpalubia, kde si budú môcť vychutnať koncert.

„Bratislava nedostatočne využíva potenciál Dunaja. Môže za to viacero faktorov, pričom nedostatok drobnej oddychovej infraštruktúry je jedným z nich. A nám je to ľúto. Takéto projekty môžu stimulovať celú lokalitu a veríme, že nebudeme poslední. A ak to funguje v iných mestách, môže aj tu,“ uvádzajú iniciátori zbierky.

image

Najpodivnejšie miesto na Zemi? Tento ostrov sa nachádza v jazere, ktoré sa nachádza na ostrove v jazere, ktoré je na ostrove

Kedy otvorí svoje brány?

Výstavba relaxačnej zóny by mala začať v júni potrvať by mala až do septembra. Ak bude všetko prebiehať podľa plánov, svoje brány by mohla prvým návštevníkom otvoriť v októbri.

„Chceme, aby bola prístupná pre všetkých bez rozdielu farby, tvaru, veku a pohlavia. Aj preto bude sauna fungovať bez nutnosti rezervácie,“ avizuje občianske združenie.

Poslednou otázkou ostáva, koľko návštevníci za saunovanie zaplatia. Keďže ide o komunitnú zónu, bude určená pre členov združenia. Ročné členské bude stáť 10 eur. Následne sa budú dať zakúpiť jednorazové vstupy vo výške 10 eur alebo predplatené karty.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. máj 2024 06:01