Polárna žiara zachytená z paluby lietadla.Ross Sticka/
StoryEditor

Pilot doprial pasažierom nezabudnuteľný výhľad. Lietadlo na oblohe otočil, aby mohli všetci vidieť polárnu žiaru

mor01.03.2023., 15:00h

Išlo o let spoločnosti easyJet z Reykjavíku do Manchestru. Pilot urobil rýchlu otočku, aby cestujúci na oboch stranách lietadla mohli vidieť polárnu žiaru.

Lajkuj Brainee.sk na

Let spoločnosti easyJet 1806 urobil slučku v pondelok večer, keď cestoval z Reykjavíku do Manchestru, uviedla letecká spoločnosť vo vyhlásení pre ABC News.

 

 

„Teší nás, že kapitán na našom lete z Reykjavíku do Manchestru včera večer dokázal vykonať kontrolovaný manéver, aby cestujúci mohli byť svedkami úžasnej ukážky jednej z najväčších pamiatok prírody, Aurory Borealis,“ uviedol easyJet vo svojom vyhlásení.

image

Máš len 60 eur a chceš ísť do Viedne? Strávili sme tam noc, boli v queer baroch a zisťovali, či sa zmestíme do budgetu

Adam Groves, pasažier z letu, venoval pilotovi „veľké poďakovanie“ a v pondelok na Twitteri zverejnil obrázky polárnej žiary s tým, že pilot „urobil 360 stupňový prelet uprostred jazdy, aby sa uistil, že všetci pasažieri vidia toto neuveriteľné svetelné divadlo na oblohe.“ 

Polárna žiara sa vyskytuje len vtedy, keď sa atómy a molekuly v zemskej atmosfére stretnú so slnečnou erupciou zo Slnka. Tento vzácny prírodný úkaz sa zvyčajne vyskytuje v regiónoch bližšie k Arktíde, ako je Island a Škandinávia.

Tento raz sa však objavil južnejšie a v nedeľu večer do skorého pondelkového rána pre ľudí žijúcich v Spojenom kráľovstve sa tak naskytla možnosť pozorovať ho.

image

Navštívili sme slovenskú Prahu: Obchod privezú dvakrát do týždňa, v krčme ti nenalejú – žiadna tu nie je

Podľa Meteorologického úradu Spojeného kráľovstva astrologická udalosť zafarbila oblohu na ružovo a nazeleno na miestach ďaleko na juh, ako je North Uist, Škótsko, Severný Wales, Cambridgeshire a Shropshire. „Naša posádka vždy pôjde za našimi zákazníkmi nad rámec a sme radi, že sme sa s nimi mohli podeliť o tento špeciálny pohľad na polárnu žiaru,“ uviedla letecká spoločnosť.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 15:28