Ochutnal si už McDonald v zahraničí?May James/Reuters
StoryEditor

Ako vyzerá a chutí McDonald v rôznych štátoch? V Austrálii iné menu, vo Švédsku burger inšpirovaný Texasom

Michal Čiernik03.02.2023., 13:00h

Ochutnal si už McDonald v zahraničí? Toto sú najväčšie rozdiely v menu v rôznych krajinách po celom svete.

Lajkuj Brainee.sk na

McDonald nie je len o Cheeseburgri či Big Mecu, pre svojich zákazníkov sa stále snažia prinášať nové chute a širší výber jedál. Ale ak si už niekedy ochutnal McDonald v zahraničí, tak vieš, že sa ich menu nelíši len v špeciálnych ponukách, ale rozdiel je aj v rovnakých zaužívaných burgroch.

Tradičná ponuka vo Veľkej Británii

McDonald v Anglicku je taký populárny, že kráľovná kedysi vlastnila svoju vlastnú pobočku. Britské menu sa líši hlavne zapojením tradičnej kuchyne do menu, čo má za následok menej konzervačných látok. Ponúka  tradičné britské raňajky  pozostávajúce zo slaninového sendviča, hash brown a anglického raňajkového čaju.

image

Anglické raňajky v McDonlade.

Mcdonald‘s/

Okrem toho McFlurry obsahujú britské cukríky. Maltesers McFlurry je lahodný a plnený cukríkmi zo sladovej mliečnej čokolády. Ďalej využívajú aj popularitu rybích jedál, čoho je dôkazom aj hamburger Filet-o-Fish. Na druhej strane však majú menší Big Mac, uvádza Insider.

image

Ruský Mekáč lieta v problémoch. Najprv predávali plesnivé burge, teraz ľuďom zakázali fotiť jedlo

Švédsky burger inšpirovaný Texasom

Čo je zaujímavé na švédskom McDonald‘s, spolu s niekoľkými ďalšími po celom svete, je to, že mnohí ponúkajú limitované edície podpisových hamburgerov, ktoré sa týkajú konkrétneho štátu v USA. Napríklad vo Švédsku McDonald‘s podával burger Jureskog Texas, čo je grilovací burger, ktorý sa dodáva s pikantnými, plochými zemiakovými lupienkami.

image

Burger Jureskog Texas.

Mcdonald‘s/

Luxusné pobočky vo Francúzsku

Pobočky McDonald‘s vo Francúzsku sú oveľa luxusnejšie ako väčšina ostatných miest. Pobočky po celom Francúzsku ponúkajú pokojnú a sofistikovanú kaviarenskú atmosféru, ktorá sa vyrovná aj miestnym parížskym podnikom. 

image

Francúzske špeciality ako originálne croissanty a makrónky.

Mcdonald/

K tomu samozrejme prispievajú špeciality ako originálne croissanty a makrónky. Špecialitou sú aj burgre Mc Raclette v jedinečnom chlebe s bio múky namiesto klasických žemlí. V limitovaných menu majú dokonca aj Bacon s modrým syrom.

image

Fungoval a funguje. Ale už je to náš podnik. Lukašenko chce znárodniť McDonald‘s aj IKEU

Austrálsky je najčerstvejší

Po prvé, Austrálčania nazývajú McDonald‘s „Maccas “. Pobočky austrálskeho McDonaldu majú niekoľko položiek menu, ktoré u nás nie sú dostupné, ako napríklad Big Brekkie burger a Angus burger. Austrálsky McDonald už 50 rokov spolupracuje s miestnymi farmármi a komunitami. To sa samozrejme odráža aj na vyššej kvalite jedál.

Podobne ako vo francúzskych lokalitách, aj Austrália má McCafe‘s s vysoko kvalitnou chuťou a aj cenou, ktorá môže konkurovať Starbucks. Každopádne, ak navštíviš Austráliu, nemusíš sa báť ochutnať miestnu pobočku tohto populárneho rýchleho občerstvenia.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 09:22