Muž z TaureduPost-coital Delirium/Twitter
StoryEditor

Tvrdil, že je z neexistujúcej krajiny, oklamal niekoľko štátov. Senzácia muža z paralelného vesmíru má vysvetlenie

Nikola Michalkova26.05.2023., 15:00h

Prípad muža, o ktorom si mysleli, že je z paralelného sveta, má vysvetlenie. Je neuveriteľné, že sa mu podarilo oklamať toľko krajín.

Lajkuj Brainee.sk na

Písal sa rok 1954. Počas letného mesiaca júl na letisko Haneda Airport v Tokyu prišiel podnikateľ, ktorý na prvý pohľad vyzeral ako obyčajný cestovateľ. Ako sa ale ukázalo, prvý dojem môže veľmi ľahko oklamať. 

Chaos na letisku

Aj napriek jeho výzoru obyčajného cestovateľa spôsobil na letisku nevídaný chaos. Pri kontrole pasu úrady prišli na to, že pochádza z krajiny Taured. Z krajiny, ktorá neexistuje. Dokumenty muža sa pritom javili legitímne, v jeho pase sa nachádzali všetky pečiatky krajín, ktoré predtým navštívil, vrátane Japonska. Muž vysvetľoval, že Taured sa nachádza v Európe, konkrétne v oblasti medzi Francúzskom a Španielskom. Dokonca svoju rodnú zem ukázal aj na mape, píše sa na portáli Next Shark.

Ale pre japonské úrady aj pre všetkých ostatných, je táto oblasť, ktorú muž ukázal, Andorrským kniežatstvom. Muž sa rozčúlili a trval na tom, že krajina Taured existuje už tisíc rokov. Úrady v Japonsku boli, prirodzene, bezradné a netušili, čo majú robiť. Rozhodli sa ho ubytovať v hoteli, až kým neprídu na to, čo sa tam reálne deje. Mužova izba sa nachádzala na vyššom poschodí, bola zamknutá, strážená a nemala žiadny balkón. Legenda hovorí, že aj napriek takému vysokému zabezpečeniu mal muž do rána zmiznúť. 

image

Muž z Tauredu

Post-coital Delirium/Twitter

Príbeh poznali všetci

Celý príbeh sa často nazýval aj ako „Muž z Tauredu“ a stal sa jedným z histórie legiend, ktoré hovorili o alternatívnom alebo paralelnom vesmíre. Príbeh bol dokonca obsiahnutý aj v dvoch knihách a stal sa populárnym aj na TikToku.

Pravda o mužovi z paralelného vesmíru

Celý príbeh ale reálne pochádza zo skutočnej udalosti. Stal sa senzáciou na internete, ale v skutočnosti úlohu nezohral žiadny paralelný vesmír. Za záhadou sa skrýval – podvod. Incident, podľa ktorého celá legenda o paralelnom vesmíre vznikla, sa nestal v roku 1954, ale v roku 1959. Muž sa nazýval John Kuchar Zegrus a cestoval so svojím falošným pasom už nejaký čas, čím zvládol prekabátiť mnoho krajín. Nanešťastie, jeho šťastie netrvalo dlho a podvod odhalili v Japonsku, kde ho napokon obvinili z nelegálneho vstupu a podvodu vo veku 36 rokov v apríli 1960. 

image

Agenti FBI identifikovali vraha s prezývkou Zodiac. DNA ho môže spájať s ďalšími piatimi vraždami

Zegrus do Japonka údajne cestoval aj spolu so svojou kórejskou manželkou z Taipei. Nezadržali ho až dovtedy, kým sa nepokúsil pokryť náklady za miesto ubytovania falošnými šekmi. Súd v Tokyu ho napokon odsúdil na jeden rok väzenia, ale priamo na súde sa situácia zvrtla. Po tom, čo sudca vyslovil rozsudok, Zegrus sa postavil a vybral si z úst kus skla, ktorý tam ukrýval a povedal: „Zabijem sa!“ Následne mal byť prevezený do najbližšej nemocnice. Odhaduje sa, že si svoj trest pravdepodobne odpykal, ale kto v skutočnosti bol a odkiaľ vlastne pochádzal, je stále záhadou. Preto existuje možnosť, že muž z paralelného vesmíru je vlastne John. Jeho žena, ktorá mala cestovať s ním, bola vysťahovaná do Južnej Kórey a netuší sa, čo sa s ňou stalo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. máj 2024 20:33