Google Flights oznámila skvelú novú funkciuGoogle, Unsplash/alexey starki
StoryEditor

Funkcia, ktorú si zamiluje každý cestovateľ. Google Flights garantuje cenu leteniek - ak sa zmení, spoločnosť ti vráti rozdiel

Miroslav Kamody05.04.2023., 12:00h

Nová funkcia má šancu stať sa obrovským hitom a dať košom webom leteckých spoločností. Pre Google však môže byť veľkým riskom.

Lajkuj Brainee.sk na

Začína sa jar, čo pre mnohých znamená, že začínajú pomaly plánovať letné dovolenky. Na to aktuálne reaguje aj Google a v rámci svojej služby Flights oznamuje nové funkcie, informuje portál 9to5Google.

Medzi nimi najviac zaujala záruka nízkych cien. Letenky Google používajú historické priemery, aby ti poskytli predstavu o tom, či sú aktuálne ceny nízke, typické alebo vysoké. Nový odznak garancie ceny – štvorfarebná ikona štítu – sa zobrazí, keď si je Google „istý, že cena, ktorú dnes vidíš, sa pred štartom nezníži.“

image

Travel blogeri pre Brainee: Aké miesta doma i v zahraničí odporúča Milan bez mapy, Janka Travelhacker či Martin Navrátil?

Rozdiel ti vrátia

Ako spoločnosť oznámila vo svojom blogu, ide o súčasť nového pilotného programu v Spojených štátoch, v ktorom bude Google „každý deň až do odletu monitorovať cenu, a ak sa zníži, rozdiel vám pošleme späť cez Google Pay“.

Na túto záruku ceny sa momentálne vzťahujú iba lety (jednosmerné a spiatočné) s odletom z USA, za ktoré zaplatíš pomocou „Rezervovať cez Google“ – namiesto stránky leteckej spoločnosti.

image

Garancia ceny leteniek od Googlu

Google

Ak budeš chcieť získať peniaze späť, cenový rozdiel musí byť väčší ako päť dolárov (4,57 eura). Takto môžeš získať za kalendárny rok späť až 500 dolárov (necelých 457 eur) naraz až za tri otvorené rezervácie s garantovanou cenou.

Google si verí

Ako však pripomína portál Gizmondo, s garanciou ceny však technologický gigant vstupuje do mútnych vôd, kde sa firmám predtým nedarilo. Ako príklad uvádza spoločnosť MoviePass, ktorá sa preslávila zlým riadením prísľubu predaja vstupeniek s pevnou cenou. Ten nakoniec spoločnosť položil a viedol k federálnemu vyšetrovaniu a žalobe.

image

Považujete sa za svetobežníka? Tieto frázy v rôznych cudzích jazykoch by vám potom nemali robiť žiadny problém

Google si však verí. „Sme presvedčení, že vo väčšine prípadov lety, ktoré garantujeme, nebudú pred odletom lacnejšie,“ povedal hovorca spoločnosti e-mailom v odpovedi na otázku o zárukách, ktoré zabránia tomu, aby Google prišiel o peniaze.

Okrem tejto funkcie Google predstavil aj „formát príbehu, ktorý možno posúvať prstom“ na mobilnom zariadení pri vyhľadávaní hotelov. Budeš si môcť rovno pozrieť fotografie hotela spolu s tým, čo môžeš na mieste očakávať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:02