Reuters
StoryEditor

Megalacný obchod s oblečením prichádza na Slovensko. Fast fashion dostane ďalší priestor

red09.07.2021., 13:00h
V Prahe vyvolal šialenstvo, v Británii je jeden z najobľúbenejších obchodov. Pobočku Primarku otvoria v Eurovei koncom roka 2022.
Lajkuj Brainee.sk na

Všetko podľa plánu. Aspoň tak komentuje otvorenie obrovskej predajne obchodu s oblečením Primark na Slovensku Oľga Hammer z marketingového centra pre Denník E, ktorý priniesol informáciu ako prvý.

V Prahe ľudia čakali v nekonečných radoch aj hodiny, aby sa dostali k haldám lacného oblečenia.

Ľudia neváhali pred novým obchodom Primark stáť v dlhých radoch Ľudia neváhali pred novým obchodom Primark stáť v dlhých radoch facebook.com/ČT24

​Obchod si prenajal v Eurovei, v nákupnom centre pri Dunaji, priestor vo výmere až 5000 metrov štvorcových. Je to viac, ako pôvodne plánoval. O vyššej investícii možno firmu presvedčil nevídaný úspech novootvorenej pobočky v Prahe, kde Primark vyvolal doslova ošiaľ. Ľudia v prvý deň čakali v niekoľkohodinových radoch a bezhlavo kupovali plné tašky oblečenia.

​Írsky reťazec je obľúbený najmä pre lacné ceny oblečenia a doplnkov. To vytvára ďalší veľký priestor pre konzum a dlhodobo neudržateľné správanie sa nakupujúcich.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. máj 2024 09:01