HBO Max ako ho poznáme končí.Twitter/ign/
StoryEditor

HBO Max ako ho poznáme končí. Vieme, kedy sa tak stane a ako sa bude nová streamovacia platforma volať

Michal Čiernik12.04.2023., 15:31h

Už takmer rok sa špekuluje nad budúcnosťou HBO Max. Najnovšie informácie však potvrdili ďalšie smerovanie obľúbenej platformy.

Lajkuj Brainee.sk na

Ešte minulý rok na jeseň sme ťa informovali o tom, že sa HBO Max plánuje zlúčiť s ďalšou streamovacou platformou, konkrétne Discovery+. Toto smerovanie bolo logickým vyústením predajom spoločnosti WarnerMedia (pod ktorú patria HBO Max aj štúdio Warner Bros.) spoločnosti AT&T, ktorá má streamovaciu platformu Discovery+. Vďaka tomu sa spoločnosť premenovala na Warner Bros. Discovery.

Z HBO Max ostane iba Max

Dnes sa obavy zo zlúčenia vysielacích platforiem potvrdili a spoločnosť zverejnila aj detaily ich nástupcu. Nová aplikácia sa bude volať jednoducho „Max“ a bude stáť niekde okolo 16 $/mesiac, uvádza The New York Times.

The Times informovali, že budú k dispozícii aj lacnejšie verzie služby vrátane úrovne s reklamami. Takže spomínaná cena je len orientačná. K spusteniu novej služby dôjde v USA buď v máji alebo v júni tohto roku. V Európe sa nová platfroma očakáva na začiatku roka 2024.

Pomôže im to? 

Aj keď táto správa môže byť pre akcionárov Warner vzrušujúca, fanúšikovia HBO Max sa môžu dôvodne obávať, čo to znamená pre túto službu. HBO Max je všeobecne považovaná za jednu z najlepších platforiem na streamovanie, a to vďaka zameraniu na vysokokvalitné filmy a televíziu. Odstránenie „HBO“ z názvu a zahrnutie portfólia Discovery viac zameraného na reality TV by mohlo značku oslabiť, uvádza portál Mashbale.

image

Finále série o obľúbených DC hrdinoch či spin-off k legendárnym lovcom démonov. S HBO max sa v apríli nudiť nebudeš

Riaditeľka stratégií v spoločnosti Parrot Analytics si však myslí opak. „Vypustenie HBO z názvu naznačuje, že služba nebude ponúkať len prémiové programy. Nový zjednodušený názov signalizujú, že si divák bude môcť pozrieť doslova čokoľvek,“ prezradila pre Coolider.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 12:07