.Twitter/tmiharini/
StoryEditor

Vražedný kult hladovania. V plytkých hroboch našli vyše 20 tiel. Zomreli, aby sa stretli s Ježišom

Michal Čiernik20.05.2023., 12:00h

Približne tucet hrobov obsahovalo telá stúpencov Good News International Church – extrémnej kresťanskej sekty, ktorí veria, že keď sa vyhladujú na smrť, nájdu si cestu do neba.

Lajkuj Brainee.sk na

Keňská polícia našla viac ako 20 tiel počas vyšetrovania údajného kultu hladovania. Exhumáciu pozostatkov vykonávali v lese Shakahola v okrese Kilifi na východe krajiny. Úrady zatkli údajného vodcu skupiny Paula Mackenzieho, ktorý vinu poprel. 

Ďalších 15 ľudí previezli do nemocnici

Titus Katana, bývalý člen skupiny, o ktorej sa predpokladá, že pomohol polícii identifikovať pohrebiská, pre miestnu stanicu Citizen TV povedal: „Ukázal som hroby polícii a navyše sme zachránili život žene, ktorej zostávalo len niekoľko hodín života,“ povedal pre miestnu stanicu Citizen TV Titus Katana, bývalý člen skupiny, ktorý pomohol polícii identifikovať miesta tragédie.

Ako píše portál Metro.uk, miestna polícia tiež previezla 15 členov sekty do nemocnice, štyria však údajne cestu neprežili. Podľa Helen Mikali, správkyni detského domova nachádzajúceho sa v blízkosti miesta činu, okolité dediny evidujú nezvestné deti aj rodičov.

Vodca sekty už čelil obvineniam už pred tým

Podozrivý Paul Mackenzie už pred tým čelil obvineniam. Údajne povzbudzoval rodičov dvoch chlapcov, aby ich vyhladovali a udusili. 

image

Profesor chce vyriešiť starnutie populácie masovou samovraždou. Má státisíce sledovateľov

Mackenzie však pred súdom povedal, že nie je zasvätený do udalostí, ktoré viedli k smrti chlapcov. Ďalej povedal, že bol terčom falošných tvrdení od niekoľkých bývalých kolegov a následne bol prepustený z väzby.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 12:32