Práve sa staloBrainee/
StoryEditor

Pristihnutý priamo pri čine. Zamestnanca Univerzity Komenského zatkli pri preberaní úplatku

Michal Čiernik19.04.2023., 15:00h

Zamestnanec univerzity sa zlakomil na 20-tisíc eur. Priamo pri čine ho zadržala NAKA.

Lajkuj Brainee.sk na

Aktualizované (20. apríla) - Zamestnanca Univerzity Komenského v Bratislave obvinili zo zločinu prijímania úplatku. K spáchaniu trestného činu sa priznal, prejavil záujem o konanie o dohode o vine a treste. Informovla o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

Škandál na Univerzite Komenského. Jeden zo zamestnancov bol dnes podľa Polície Slovenskej republiky zatknutý za preberanie úplatku vo výške 20-tisíc eur. Úplatok mal súvisieť so stavebnými prácami na budovách Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zadržal podozrivú osobu, a to zamestnanca Univerzity Komenského v Bratislave pri preberaní úplatku 20.000 eur, ktorý si vyžiadal v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave,“ uvádza polícia na Facebooku. 

Kvôli súčasnému vyšetrovaniu však polícia neposkytla bližšie informácie. Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou obvineného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia. Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 05:14