Princ William v LGBTI bare na návšteve Poľska.Twitter/ Unitynewsnet/
StoryEditor

Princ William na návšteve v Poľsku všetkých prekvapil. Užil si večer v LGBTI+ bare so zamestnancami kráľovského paláca

Michal Čiernik24.03.2023., 08:00h

Prekvapivá cesta princa Williama do Poľska, s cieľom navštíviť britských vojakov pomáhajúcich na ukrajinskej hranici mala ešte jeden nečakaný moment. Po formálnom a pracovnom dni si to totiž užil večer v queer bare so zamestnancami Kensingtonského paláca.

Lajkuj Brainee.sk na

Princ William minulú noc prekvapil poľských hostí tým, že prišiel do LGBTQ + reštaurácie na bravčový sendvič a hranolky, počas neohlásenej návštevy krajiny. Fotografie z varšavského Butero Bistra ukazovali princa z Walesu, ako sedí okolo stola so skupinou zamestnancov Kensingtonského paláca. „Varšava ma vždy prekvapí. Dnes som večeral s princom,“ Napísal k miestny obyvateľ k fotografiám, ktoré zaplavili internet.

Budúci kráľ utužoval vzťahy so zamestnancami

Zdroj pre Mail Online povedal, že 40-ročný William požiadal, aby sa pripojil k zamestnancom Kensingtonského paláca na večeru v miestnej reštaurácii, v ktorej si rezervovali stôl. „Tím z Kensingtonského paláca si rezervoval stôl v miestnej reštaurácii blízko miesta, kde pracovali, a princ sa rozhodol pridať sa k nim," uviedol zdroj. „Spýtal sa ich, čo robia, a či sa knim môže pridať. Tím skutočne ocenil, že sa k nim princ pripojil,“ dodal.

„Je úžasné, že podporil komunitu tak zneužívanú súčasnými úradmi v Poľsku,“ dodal zdroj pre Mail online s odkazom na tvrdý zásah poľskej vlády proti právam LGBTI+.

Majiteľ baru nemal tušenie

Reštaurácia majiteľa  Paweła Zasima bola otvorená len vlani v novembri a propaguje sa ako „váš queerspace s komfortným jedlom“. Miesto v centrálnej Varšave organizuje karaoke noci pre drag queens a zhromaždilo si kult pre svoj odpor ku konzervatívnym názorom vlády.

image

Reštaurácia majiteľa  Paweła Zasima bola otvorená len vlani v novembri a propaguje sa ako „váš queerspace s komfortným jedlom“.

Twitter/unitynewsnet/

„Absolútne sme netušili, že prídu,“ prezradil Zasim. „Mali sme rezervovaný stôl pre 12 ľudí pod menom Daisy. Mala to byť narodeninová oslava Daisy. Ale potom sa objavil bodyguard a povedal, že toto nebude oslava narodenín Daisy, a potom vošiel princ William,“ vysvetlil majiteľ podniku.

image

Chceme prelomiť najmä tabu, ktoré tu ľudia voči queer komunite stále majú, hovorí majiteľ nového gej baru Ru!Do

„Povedali, že sa dobre bavili, strávili tu tri hodiny s ostatnými hosťami, ktorí tu už boli,“ doplnil majiteľ. „Objednal sil náš sendvič s bravčovým mäsom a hranolkami.  A zjedol všetko, takže si myslím, že mu to chutilo,“ povedal hrdo Zasim. Jedlo ktoré si budúci kráľ objednal stálo približne 8,5 eur.

Neohlásená cesta do Poľska

William, ktorý je prvým v poradí na britský trón, navštívil Rzeszow - len pár kilometrov od ukrajinských hraníc - predtým, ako odcestoval do Varšavy. Jeho návšteva bola zahalená rúškom tajomstva a do krajiny cestoval pod prísnymi bezpečnostnými opatreniami.

William položil veniec k hrobu neznámeho vojaka vo Varšave vo štvrtok ráno. Kráľovná Alžbeta II a zosnulý vojvoda z Edinburghu urobili to isté počas svojej štátnej návštevy v Poľsku v roku 1996.

image

Čo jedáva budúci kráľ? Tieto jedlá obľubujú deti princa Williama a Kate. Mnohé z nich mávaš na tanieri aj ty

Okrem toho sa stretol s ministrom obrany Mariuszom Blaszczakom a hovoril s príslušníkmi poľských obranných síl a britskými vojakmi, ktorí sú umiestnení pri ukrajinských hraniciach. Počas návštevy stretol aj s utečencami, ktorí z krajiny ušli pred ruskou inváziou, a vypočuť si ich príbehy, informovala agentúra Reuters. Navštívil aj prezidenta Dudu.

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 22:46