Na snímke slovenská prezidentka a český prezident počas prehliadky čestnej stráže v rámci privítacieho ceremoniálu na prednom nádvorí? Prezidentského paláca.Jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Prišiel na dva dni, vzal so sebou aj manželku. Čaputová privítala nového českého prezidenta

TASR13.03.2023., 12:00h

Prezidentka privítala nového českého prezidenta Petra Pavla. Ide o jeho prvú zahraničnú cestu po nástupe do funkcie.

Lajkuj Brainee.sk na

Český prezident je tu na dvojdňovej návšteve. Hlavy štátov si po rokovaniach v Prezidentskom paláci uctia pamiatku zakladateľov prvej Československej republiky T. G. Masaryka a M. R. Štefánika pri ich pamätníkoch na nábreží Dunaja v Bratislave a večer sa stretnú na spoločnej diskusii v Slovenskom národnom divadle.

Český prezident spolu s manželkou Evou Pavlovou si v Bratislave tiež uctia pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj pamiatku obetí teroristického útoku na Zámockej ulici.

Pondelkový program českého prezidenta zahŕňa aj stretnutie sa s Eduardom Hegerom a na druhý deň sa zíde s predsedom parlamentu.

Armádny generál vo výslužbe Petr Pavel sa minulý týždeň stal zložením prezidentského sľubu štvrtým prezidentom samostatnej Českej republiky.

Pavel zvíťazil v januárových prezidentských voľbách, kde v druhom kole porazil Andreja Babiša. Do volebného štábu mu osobne prišla zagratulovať aj Čaputová.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:25