Prúd vody zničil nábytok, kvetináče či dopravné značky.Sita/Ap
StoryEditor

VIDEO V Berlíne prasklo gigantické akvárium. Okolie zaplavili milióny litrov vody

Nikola Michalkova16.12.2022., 13:30h

Akvárium, ktoré sa nachádza v Berlíne, v piatok skoro ráno prasklo. Voda sa valila aj na ulice v centre mesta.

Lajkuj Brainee.sk na

Spustošená hala v berlínskom hoteli a voda valiaca sa aj do ulíc v centre mesta. Chaos zapríčinilo prasknuté akvárium, z ktorého uniklo milión litrov slanej vody, píše sa na portáli SME. 

Hostí evakuovali

Škody síce pripomínajú výbuch, ale podľa polície zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by o výbuch skutočne išlo. Dôvod, prečo akvárium prasklo, zatiaľ nie je jasný. Stovky hostí, ktorí sa v tom čase nachádzali v hoteli, museli evakuovať. „Počula som obrovskú ranu a dlhý burácavý zvuk,“ opísala turistka z Francúzka. 

Prebudila ju obrovská rana, ale presnú príčinu zistila až neskôr. Následne jej personál hotela oznámil, aby opustila izbu. 

Z hotela turistov vyprevádzali hasiči. „Všetko bolo zničené, vyzeralo to ako po explózii, všade bolo mokro,“ uviedla. Turistka Rosalia si stihla pobaliť aj svoje veci, niektorých turistov vyprevádzali bez svojich kufrov, pričom si len pár vecí niesli v ruke. 

Na miesto zasahovali aj záchranári s pátracími psami, aby si boli istí, že pod troskami nie sú uväznení ľudia. Našťastie, nikoho nenašli. Okrem záchranárov a hasičov boli prítomní aj odborníci, ktorí kontrolovali statiku budovy. Na základe vyjadrenia berlínskej polície boli ľahko zranení dvaja ľudia. 

Ničivá sila 

O sile vody svedčí aj okolie hotela, ktoré je spustošené. Prúd vody zmietol veľké a ťažké kvetináče, zničil dopravné značky či reklamný pútač. Vchod do hotela zablokovali trosky nábytku. Na základe vyjadrení turistov, najhoršie na tom bola hala hotela, kde bolo akvárium umiestnené. Na zemi boli všade mŕtve ryby, ktorých v akváriu žilo podľa prevádzkovateľa okolo 1500. 

Voda bola na uliciach v centre mesta, ale dostala sa aj do podzemných garáží hotela. Zaplavené poschodia v podzemí bolo vidieť aj pri vjazde do garáží. Vjazd polícia zaistila páskou a strážila. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 09:37