Nový Voyo originál miniséria s pracovným názvom Bora.
StoryEditor

Spustili natáčanie nového Voyo Originálu Bora. Jeho prípravy trvali dlhých 7 rokov

25.04.2024, 07:18
Autor:
redred

Šesťdielna komediálna detektívka ponúkne napätie, záhady v štýle Agathy Christie, humor čierny ako olivy a hviezdne obsadenie s poprednými českými a slovenskými hercami.

Pred pár dňami na pobreží južnej Európy odštartovalo natáčanienovej série z dielne Voyo Originál s pracovným názvom Bóra. Jej dej je však od idylickej dovolenky vzdialený ako more od Bratislavy. 

Príbeh šesťdielnej detektívky sa začína vo chvíli, keď na ostrov uprostred Jadranu prichádza skupinka Čechov a Slovákov – účastníkov špeciálneho kurzu Stretnutie so smrťou. Navzájom sa nepoznajú, vidia sa prvýkrát v živote. V rovnakej chvíli pobrežie zasiahne extrémne silná búrka. Neskrotný prírodný živel odstrihne desiatku účastníkov s ich vedúcim od zvyšku sveta. Objavujú sa prvé väčšie konflikty, napätie v skupine narastá. A tá najväčšia dráma má ešte len prísť.

image

Nový Voyo originál miniséria s pracovným názvom Bora.

„Voyo Originál s pracovným názvom Bóra zaručene poteší všetkých milovníkov detektívok, drámy, napätia, ale aj zábavy. Veľmi sa teším aj z hviezdneho hereckého obsadenia, či už toho slovenského alebo českého, ktoré sa nám podarilo v tomto projekte spojiť. O kvalitné špičkové herecké výkony v Bóre, ale aj autentické zábery z obľúbenej turistickej destinácie, rozhodne nebude núdza. Predplatitelia Voyo sa tak majú naozaj na čo tešiť,“ prezrádza Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

image

Nový Voyo originál miniséria s pracovným názvom Bora.

„Kto z nás by neprivítal možnosť na týždeň sa odstrihnúť od civilizácie, starostí a vrátiť sa s čistou hlavou a jasnou mysľou? Každá z desiatich postáv, ktorá vyráža na more, si so sebou vezie svoju minulosť, aby ju na špeciálnom kurze odložila a začala žiť slobodne. Od smrti nanečisto si všetci sľubujú riešenie. Stretnutie, ktoré tam na nich čaká, rozbehne sled udalostí, ktoré bude rovnako napínavé ako zábavné,“ hovorí Michal Reitler, ktorý je spolu s Tomášom Grombířom kreatívnym producentom projektu.

Producentská dvojica FILM KOLEKTIVU Silvia Michaljová a Ondřej Zima ho dopĺňa: „Bóra je názov pre silný vietor, prichádzajúci z pobrežia nad more v južnej Európe a zároveň pracovný názov našej série. Projekt sme vyvíjali a pripravovali takmer sedem rokov a veríme, že to bude parádne sledovanie a plnotučná inteligentná zábava, ktorú si divák zaslúži.”

image

Nový Voyo originál miniséria s pracovným názvom Bora.

Šesť epizód bude vrchovato naplnených divokým morom, vyčíňaním živlov, dramatickým dejom, konštantne narastajúcim napätím a nečakanými zvratmi. Okrem toho sa diváci dočkajú vtipných situácií, humoru a vysokej koncentrácie česko-slovenských hviezd. V réžii Zuzany Mariankovej a Marka Najbrta sa totiž predstavia Zuzana Mauréry, Tomáš Maštalír,  Jozef Vajda, Maroš Kramár, Richard Autner, Dominika Kavaschová, Daniel Fischer, Ondrej Kovaľ, Jan Révai, Aňa Geislerová, Vojtěch Kotek, Klára Melíšková, Stanislav Majer, Elizaveta Maximová, Jana Krausová, Ivan Lupták, Predrag Bjelac a mnoho ďalších.

„Už keď som si prečítal scenár, bolo mi jasné, že by som pri tom chcel byť, že presne toto by som chcel točiť. Skvelý scenár, renomovaní producenti, režiséri s istou víziou a množstvo fantastických kolegov. Som rád, že môžem byť súčasťou niečoho, čomu maximálne verím. Máme za sebou prvé dni nakrúcania a zatiaľ ma moja prvotná intuícia nezradila,“ uvádza jeden z protagonistov série Stanislav Majer.

image

Nový Voyo originál miniséria s pracovným názvom Bora.

Vizitka seriálu Bóra

žáner: komediálna detektívka

réžia: Zuzana Marianková a Marek Najbrt

scenár: Zuzana Marianková a ZdeněkJecelín

producenti FILM KOLEKTIV: Ondřej Zima a Silvie Michaljová

kreatívni producenti Voyo: Michal Reitler a TomášGrombíř

konná producentka FILM KOLEKTIV: Katarína Kintlerová

konné producentky Voyo: Eva a Adéla Hodinové

kamera: Martin Žiaran

architektka: Ema Teren

kostýmová výtvarníčka: Katarína Hollá

umelecká maskérka: Soňa Kubeníková

hrajú: Vojtěch Kotek, Tomáš Maštalír, Jozef Vajda, Klára Melíšková, ElizavetaMaximová, Zuzana Mauréry, Daniel Fischer, PredragBjelac, Rostislav Novák st., Ivan Lupták, Ondrej Koval, Stanislav Majer, Jan Révai, Jan Kolařík, Richard Autner, Maroš Kramár, Dominika Kavaschová, Aňa Geislerová, Jana Krausová a ďalší

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 07:20