Patrik Rytmus Vrbovský
StoryEditor

Rytmus zverejnil na Instagrame číslo na novinára, ktorý sa ho pýtal nepríjemné otázky

10.04.2024, 16:27
Autor:
lezlez

Redaktor Aktualít Matej Príbelský kontaktoval populárneho rapera kvôli jeho nedávnej návšteve na Úrade vlády. 

Pýtal sa ho na dôvod návštevy, počas ktorej sa stretol s viacerými zástupcami strany Smer. Túto návštevu neskôr Rytmus alias Patrik Vrbovský priznal a novinár chcel vedieť či súvisela s jeho neskoršou podporou prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho. Článok si môžete prečítať TU. 

Rytmus zverejnil odpoveď priamo na svojom instagramovom profile. A pridal k nej aj súkromného číslo na redaktora Aktualít.  De facto tak na neho poslal viac ako 700-tisícový dav svojich fanúšikov. Rytmus sa následne po žiadostiach o vymazanie čísla z Instagramu ospravedlnil. Číslo však ostalo verejné a spevák si posťažoval, že novinári väčšinou prekrútia jeho slová, vytŕhajú ich z kontextu a ohýbajú pravdu. 

"Ten, kto pošle svoj viac ako sedemstotisícový dav proti niekomu iba za to, že sa pýta relevantné otázky, môže ťažko hovoriť o tom, že ho niekto šikanuje. Ja som číslo dotyčného neposunul ani jednej osobe. Každú správu v tej komunikácii som napísal slušne a neutrálne, preto je jednoduché posúdiť, kto sa v tejto situácii zachoval nevhodne. A k tomu ospravedlneniu: nedáva mi žiadny zmysel, pokiaľ moje súkromné číslo stále visí na profile s viac ako 760-tisíc followermi," píše Príbelský. 

"Keď niekto naruší moje súkromie s tým, že niekto na mňa niečo vyňúral, tak konám pod emóciami a priznávam, že zverejnenie čísla jej cez čiaru," napísal v reakcii na viaceré sťažnosti známy raper. 

"V prvom rade, redakcia Aktualit.sk stojí za Matejom. A ďakujem všetkým kolegom novinárom aj vám za prejavy podpory a solidarity. V druhom rade, je hrozným obrazom tejto chorej doby, ako hlboko sa nenávisť dostala do našich životov a že strácame schopnosť slušnej a vecnej komunikácie. Hneď nastupuje konflikt, rozdávanie rán, snaha ublížiť. Aj vďaka politikom sa stal verejný priestor bojiskom, kde neplatia pravidlá," zastal sa svojho kolegu šéfredaktor portálu Peter Bárdy. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 17:20