Ľuboš Machaj, nový generálny riaditeľ RTVSMAFRA
StoryEditor

Ďalší útok na Machaja. Smer konfrontuje riaditeľa RTVS so statusmi falošného profilu

09.04.2024, 18:34
Autor:
redred

Ľuboš Machaj upozorňuje, že s daným facebookovým profilom nemá nič spoločné. To však nevadí poslancovi Ľubošovi Blahovi a na šéfa telerozhlasu vyťahuje informácie, ktoré sa objavili na tomto profile.

Na prvý pohľad by ste netipovali, že nejde o profil riaditeľa RTVS. Profilová fotka i vyplnené údaje o majiteľovi účtu sedia s informáciami o prvom mužovi verejnoprávneho média, no ak sa pozriete lepšie, tak tam niečo nesedí. Meno profilu je Ľubomír Machaj, pričom šéf RTVS sa volá Ľuboš.

image

Falošný profil, ktorý nepatrí riaditeľovi RTVS Ľubošovi Machajovi.

"Dovoľujem si Vás informovať o vytvorení falošného profilu na sociálnych sieťach, ktorý používa meno Ľubomír Machaj a moju fotografiu. Na tomto profile je zverejnený aj môj profesionálny životopis a sú na ňom zverejňované statusy/vyjadrenia, ktoré navodzujú dojem, že má ísť o moje statusy/vyjadrenia Tento užívateľský profil založila a spravuje mne neznáma osoba, ktorá zneužila moju identitu, a to zjavne s cieľom poškodiť moju dobrú povesť v očiach verejnosti," informoval riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

image

Status z falošného profilu, od ktorého sa šéf RTVS verejne dištancuje.

"No obsah z tohto falošného užívateľského profilu za účelom útoku na moju osobu prebralo aj dezinformačné médium infovojna.bz. K obsahu zverejnenému na tomto falošnom užívateľskom profile sa na sociálnej sieti vyjadril aj podpredseda NR SR Ľuboš Blaha. Z jeho vyjadrenia vyplýva, že obsah zverejnený na tomto užívateľskom profile považuje za mnou zverejnený obsah, čo však nie je pravda," bráni sa ďalej Machaj.  

Podľa šéfa RTVS dochádza s ohľadom na vyššie uvedené informácie k zasahovaniu do jeho práv, k ohrozeniu jeho dobrej povesti a poškodzovaniu jeho dobrého mena a cti. Osoby, ktorým sa falošný profil zobrazuje, sú uvádzané do omylu v otázke majiteľa profilu, ako aj v otázke zverejnených statusov. 

"Zároveň pomocou tohto falošného profilu mne neznáma osoba vystupovala neoprávnene verejne v mojom mene. S ohľadom na uvedené mám za to, že neznáma osoba zneužila moju identitu na založenie tohto falošného užívateľského profilu na sociálnej sieti Facebook s cieľom poškodiť moju dobrú povesť, čím sa mohla dopustiť minimálne trestného činu poškodzovania cudzích práv (§ 375 Trestného zákona) a preto podávam trestné oznámenie," zakončil Ľuboš Machaj.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
29. apríl 2024 12:36