Skúsená moderátorka Jana Krescanko Dibáková skončila v JOJke po 22 rokoch.
StoryEditor

Nečakaný odchod. V JOJke končí moderátorka Jana Krescanko Dibáková

07.04.2024, 11:42

Jedným z dôvodov výpovede je aj koniec politickej diskusnej relácie Na hrane. 

"Ďakujem, moja Jojka, za všetko. Odchádzam…," boli prvé slová, ktorými sa svojim priaznivcom aj zamestnávateľovi dnes dopoludnia nečakane prihovorila moderátorka Jana Krescanko Dibáková na sociálnej sieti. 

Moderátorka sa takto rozhodla vyriešiť problém, ktorý sa okolo nej točil posledné obdobie. A to, že politici koalície odmietali chodiť diskutovať do jej relácie. Odštartoval to predseda SNS Andrej Danko a neskôr sa pridala celá koalícia. V poslednom vydaní  Na hrane z polovice marca v štúdiu diskutovala už len s dvoma opozičnými poslancami. Odvtedy mala relácia  prestávku a nebolo jasné v akej podobe ju vráti Jojka do vysielania. 

image

Jana Krescanko Dibákova v novom štúdiu Na hrane.

"Vo štvrtok, tak trochu symbolicky, som sa s televíziou Joj definitívne rozlúčila. V dobrom, bez búchania dvier, ale žiadnu inú cestu som už pred sebou nevidela, hoci ma nikto neposielal preč. Inak sa pozerám na dôležitosť politického spravodajstva, ktorého je už vo vysielaní viditeľne menej, na podobu vysielania pred prezidentskými voľbami a perspektívu relácie Na hrane, ktorej som odovzdala kus svojho života," vysvetľovala moderátorka.

Podľa informácií Stratégií Jana Krescanko Dibáková svojím radikálnym krokom vo štvrtok prekvapila aj samotnú televíziu. Nečakane im oznámila, že sa rozhodla, že nebude súčasťou televízneho štábu, ktorý mal pripravovať volebné štúdio k prezidentským voľbám a teda nepríde natáčať ani upútavky k tejto mimoriadnej relácii. JOJka dovtedy s jej účasťou počítala, mala počas volebnej noci v štúdiu diskutovať s politológmi. A televízia o tom informovala aj v tlačovej správe. 

"Pre výpoveď som sa nerozhodla zo dňa na deň, hoci prezidentské voľby boli napokon rozhodujúce. V televízii som strávila 22 rokov svojho života. Aj kovboj ale musí vedieť, kedy odísť, ak vystrieľal celý zásobník možností ako veci meniť….," vysvetľuje Krescanko Dibáková.

image

Na hrane - politická diskusná relácia - TV JOJ - 2020

JOJ
"V TV Joj stále pracuje veľa kvalitných ľudí, mojich priateľov a preto je dôležité rozlúčiť sa v dobrom. Ďakujem za obrovskú podporu mnohým kolegom, za možnosť rásť a slobodne pracovať Rolovi Kubinovi a za to, že som dostala unikátnu príležitosť moderovať Na hrane a konfrontovať politikov s ich sľubmi a činmi. Ostro a bez toho, aby sa v štúdiu mohli cítiť pohodlne. V dobe, akú žijeme, je to nesmierne potrebné a dôležité. Dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Reláciu nebude moderovať nový moderátor a budem rada, keď na ňu budete spomínať v dobrom," čím potvrdila, že spolu s jej odchodom končí aj dlhoročná televízna stálica, štvrtková relácia Na hrane.

A čo bude s moderátorkou ďalej? Ani sama nevie. "Kam pôjdem? Neviem a veľmi si potrebujem oddýchnuť. To je tá najúprimnejšia odpoveď. Ale kovboji to nikdy nevzdávajú," dodala na sociálnej sieti.

Na odchod moderátorky zareagovala aj samotná televízia. "Jana Krescanko Dibáková bola dlhé roky rešpektovanou politickou moderátorkou a tvárou televízie JOJ. Pre neochotu politikov diskutovať je však formát Na hrane neudržateľný, a tak sa po vzájomných rozhovoroch rozhodla ukončiť svoje pôsobenie v televízii. Dakujeme za jej posobenenie v radoch TV JOJ," infformovala nás vedúca PR a hovorkyňa JOJ Group Lucia Tuhelová.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 13:32