Hostia štyroch víkendových politických diskusií.
StoryEditor

Víkendové diskusie: Vláda si zvýšila platy a prekvapila nomináciami štátnych tajomníkov

10.02.2024, 09:17
Autor:
michmich

Horúcou témou je aj aktuálne v parlamente schválená novela trestného zákona. V Na telo prinesú exkluzívny prieskum o tom, aký trest je podľa Slovákov spravodlivý, napríklad za krádež milióna eur.

Sobotné dialógy

RTVS odvysiela naživo v sobotu 10. februára od 12:10 hodiny v Rádiu Slovensko, ale pre divákov aj v televíznom vysielaní spravodajskej RTVS :24 diskusiu Sobotné dialógy. 
image

Sobotné dialógy.

Do horúcich kresiel v štúdiu rozhlasu sa posadia predseda výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá za stranu SNS Roman Michelko a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za hnutie Slovensko Július Jakab
Moderátorka Anna Vargová bude s nimi rozoberať témy - aktuálne schválený trestný zákon, návrh opozície zvolať schôdzu o odvolaní ministerky kultúry, zvýšenie paušálnych náhrad členom vlády, ale aj rozširovanie počtov štátnych tajomníkov. No dotknú sa aj iných aktuálnych tém. 
image

V politike.

V politike

Špeciálnu prokuratúru už máme za sebou. Zakročiť môže ešte Ústavný súd. Budú si ľudia túto ságu pamätať aj v prezidentských voľbách a príde teraz na rad NAKA? Hosťami V politike v nedeľu 11. februára budú minister vnútra zo strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok a poslanec NR SR za SaS Juraj Krúpa.

V štúdiu ich privíta v nedeľu 11. februára o 11:00 hodine moderátor RIchard Dírer. Diskutovať budú na témy ako aktuálna politická situácia, či novela Trestného zákona a situácia v NR SR. Ale rozoberú aj 100 dní vlády Roberta Fica, aká je situácia v koalícii, či spolupráca opozície. Keďže hosťom bude aj minister vnútra, prídu na rad aj témy z jeho rezortu a to zmeny v policajnom zbore, či migrácia.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Druhá nedeľná politické diskusia odznie naživo v nedeľu 11. februára od 11:55 hodiny na Jednotke, ale aj vo vysielaní RTVS :24.

Hostia moderátora Mareka Makaru budú minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč a poslanec NR SR a podpredseda hnutia KDH Marián Čaučík.

Témy ich diskusie budú politické dianie v kontexte zmien v oblasti trestného práva, odmeňovanie členov vlády respektíve iných ústavných činiteľov, či východiská pri príprave nového konsolidačného balíka. No dotknú sa aj pripravovaných krokov vlády v súvislosti s cenami potravín, ale aj situáciu v slovenskom agrosektore a výzvy v rámci EÚ.

image

Na telo.

Na telo

Poslanci koalície tento týždeň schválili novelu Trestného zákona, ktorá znižuje tresty za korupciu a skracuje premlčacie doby. Prezidentka už avizovala, že sa bude snažiť, aby vôbec nenadobudla účinnosť.

Členovia vlády si jednohlasne odobrili zvýšenie platov o tisícky eur. Zároveň predstavili nových štátnych tajomníkov, medzi ktorými je aj exministerka Gabriela Matečná.

Nielen o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 11. februára 2024 v relácii Na telo rozprávať s poslankyňou SaS Máriou Kolíkovou a poslancom za SNS Romanom Michelkom.

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum agentúry FOCUS o tom, aký trest je spravodlivý, napríklad za krádež milióna eur.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. máj 2024 19:38