Markíza prinesie špeciálnu epizódu Dunaja z Vianoc 1940.
StoryEditor

Vianočný darček pre divákov. Markíza prinesie špeciálnu sviatočnú epizódu Dunaja

14.11.2023, 16:21

Pritom nejde o prvý takýto krok televízneho lídra. Minulý rok zas odvysielala televízia špeciálny sviatočný diel svojho iného úspešného seriálu - Druhá šanca.

Štvrtá séria magaúspešného seriálu Dunaj, k vašim službám, ide pomaly do finále. Markíza tento rok uverejní už len šesť častí. Televízia tým zaplní iba tri nasledujúce týždne svojho utorkového a štvrtkového vysielania v prime-time. "Štvrtá séria má celkovo 15 epizód a posledný diel bude odvysielaný 30. novembra," informovala nás PR manažérka Markízy Alexandra Hrušková. 

No televízny líder si pre nadšencov tohto dobového serfiálu pripravil jedno prekvapenie. A to vianočný diel Dunaja, k vašim službám. Televízia ho odvysiela v utorok 5. decembra. Nepôjde o klasickú epizódu, ale srkátenú verziu, ktorej nosnou témou budú Vianoce na začiatku druhej svetovej vojny. "Je to špeciálny diel s uzavretým príbehom, ktorý však bude reflektovať dej a spoločensko-politické dianie a nálady v roku 1940. Objavia sa v ňom takmer všetky aktuálne postavy, ktoré si diváci obľúbili," doplnila PR manažérka. 

image

Markíza prinesie špeciálnu epizódu Dunaja z Vianoc 1940.

A o čom bude skrátený, približne 20 minút trvajúci diel? „V roku 1940 začínala Chanuka, židovský sviatok svetiel, presne na Štedrý deň – 24.decembra. Vyzerá to tak, že ako kresťania, tak aj Židia, budú v seriáli Dunaj, k vašim službám, svoje sviatky oslavovať v tých istých dňoch… ibaže by si gardisti povedali, že teraz je ten správny čas, aby Židia zažili sviatky, na ktoré nikdy nezabudnú…“ avizuje skrátený obsah dielu televízia.

Kedy máme očakávať pokračovanie? 

To, kedy sa vráti na obrazovky Dunaj, k vašim službám s piatou sériou ešte komunikovať televízia zo Záhorskej Bystrice nechce. S nasadením Dunaja totiž môže vyčkávať, kým neodhalí svoje plány Jojka. Tá horúčkovito pracuje na novinke, ktorou chce konkurovať práve Dunaju. A to seriálom Ranč s Nelou Pociskovou v hlavnej úlohe. Doteraz totiž nie je známe, či s novinkou vyrukuje začiatkom roka, alebo ju uverejní až v jesennej vysielacej štruktúre.

Aj pokračovanie deja Dunaja v 5. sérii je stále zahalené rúškom tajomstva. Jedno je však isté. Aktuálne vypadlo Markíze z deja hneď niekoľko postáv ako Jakubov otec Martin Lukáč (Jan Révai), ktorý odišiel aj s detmi do Argentíny, aby nekomplikoval vzťah Alenky s jeho synom Jakubom, ale aj Izák a Ester Steinerovci (Marián Slovák, Ľudmila Kozmenková) s ich synom Ervínom (Karol Tóth).

image

Markíza prinesie špeciálnu epizódu Dunaja z Vianoc 1940.

Tí utiekli z krajiny pred nacistami do Palestíny. Spolu s nimi odišla aj Ervínova láska Kristína Bogárová (Ráchel Šoltésová). V jej prípade mohla odchod zo seriálu urýchliť informácia, ktorú priniesli niektoré médiá. A to, že obľúbená herečka by mala čakať bábätko. Posledné epizódy sa potichu zo seriálu vytratila aj lekárka a ošetrovateľka Šarlota Majerová (Sarah Arató). Tá sa však podľa našich informácií čoskoro do deja vráti.

Zaujímalo nás, či sa v 5. sérii objaví aj postava Leopolda Kučeru, ktorú hral Tomáš Maštalír. Táto jedna z hlavných postáv, absantuje v deji celú tretiu aj štvrtú sériu. Dramaturgia to vyriešila tak, že odišiel na dlhodobé liečenie svojho zranenia. Televízia ani jeho prípadný návrat do deja ešte komentovať nechce. "O detailoch novej série je ešte priskoro hovoriť," povedala Alexandra Hrušková.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 08:09