StoryEditor

Seriály Joj 2024: Návrat Ivety, detektívka s exorcizmom, nová rodinná sága, psychologická dráma, či seriál z Jadranu a Istanbulu

09.11.2023, 16:09

Jojka prinesie budúci rok plné priehrštie seriálov. Z jedenástich ich bude šesť úplných noviniek. Niektoré natáčali dokonca aj v exotike. Pozitívne je, televízna dvojka sa nevyhýba sa aj netradičným formátom.

Skupina Joj na svojej včerajšej prezentácii svojej novej obchodnej politiky na budúci rok, predstavili aj program, aký nasadí v roku 2024. Pri seriáloch sa sústredila hlavne na novinky, od ktorých si sľubujú veľa. Zaujímavsoťou je, že sa televízia z Koliby nebráni experimentovaniu a okrem neopozeraných tém prináša aj inovatívne seriálové projekty. Uvidíme, ktoré z nich v roku 2024 zaberú Jojke tak, ako minuloročná Iveta. 

image

Iveta 2.

Najsledovanejší seriál v histórii TV JOJ znovu prichádza

Iveta, megaúspešný slovenský seriál českej režisérskej hviezdy Jana Hřebejka a všestranného scenáristu Petra Kolečka (seriály Nový život, Hrobári, Lajna či Most!) pokračuje v druhej sérii, v ktorej sa osudy hlavných hrdinov nečakane zmenia.

Diváci sa môžu opäť tešiť na nezameniteľné postavy v originálnom žánri, ktorý vytrhol slovenské publikum zo zabehaných seriálových vôd a opäť nezostane svojej odvážnej povesti nič dlžný. V jednej úlohe sa objaví aj nová tvár a to Marsell Bendík, brat českého speváka Jána Bendíka. 

žáner: komediálny seriál

epizódy: 10 x 50 minút

scenár: Petr Kolečko

réžia: Jan Hřebejk

hrajú: Alžbeta Ferencová, Zuzana Mauréry, Michal Kiník, Jevgenij Libezňuk, Marián Balog, Marsell Bendik a ďalší.

image

Na vlnách Jadranu.

Čaká nás slovensko-česko-chorvátska koprodukčna kriminálka

Miniséria Na vlnách Jadranu z prostredia jadranskej riviéry a pobrežnej polície je voľným pokračovaním úspešného českého seriálu TV Prima Pod hladinou. Koprodukčný seriál bol nakrúcaný na ostrove Brač, ktorý patrí medzi najkrajšie chorvátske lokality. Chýbať nebudú scény na otvorenom mori, ale tiež obrazy spod hladiny, na ktorých štáb spolupracoval s profesionálnymi potápačmi.

Hlavný policajt Honza Zach, bývalý potápač, prichádza do Chorvátska uzavrieť svoju minulosť a zároveň pomôcť českým kolegom počas letnej sezóny. Dostáva ako parťáka mladého Eda, s ktorým riešia každodenné prípady českých a slovenských turistov, súvisiace s morom, plavbami, súšou i marínou, kde dochádza k podivným krádežiam a iným zločinom.

žáner: kriminálny seriál

epizódy: 6 x 60 minút

scenár: Lucie Paulová, Marta Fenclová

réžia: Vojtěch Moravec

hrajú: Natalia Germani, Maroš Kramár, Anna Šišková, Matěj Hádek, Sebastian Cavazza, Adam Ernest, Sara Sandeva, Sandra Nováková a ďalší

image

Vytoč môjho agenta.

Medzinárodnými cenami ovenčený populárny seriál s Maštalírom

TV JOJ so skupinou Prima nakrútili seriál podľa svetového hitu – najúspešnejšej francúzskej série Netflixu – populárnu dramedy sériu Call my agent s brilantným obsadením česko-slovenskou hereckou špičkou.

Čo nevieme o hercoch, ale oni a ich hereckí agenti zažívajú každý deň? Seriál Vytoč môjho agenta rozpráva komediálne príbehy z kastingovej agentúry. Čo všetko musí agentúrny tím zvládnuť, aby obstál v boji, ktorý prináša mnoho absurdných a komických situácií, ako aj dojímavé momenty a skutočné ľudské drámy? Jedinečnosť celého projektu dopĺňa veľmi zábavný model, v ktorom hrajú sami seba herecké hviezdy reprezentované agentúrou.

žáner: dramaticko-komediálny seriál

epizódy: 8 x 50 minút

licencia: Dix pour cent (Fanny Herrero, France Télévisions, ao.)

produkcia: NOW Productions, s.r.o.

producent: Gordon Lovitt

kreatívny dramaturg: Alice Nellis

réžia: Michal Blaško, Jakub Machala

hrajú: Tomáš Maštalír, Kryštof Hádek, Martha Issová, Zuzana Kronerová, Klára Issová, Iva Janžurová, Sabina Remundová, Zlata Adamovská, Taťjana Medvecká, Táňa Pauhofová, Jiří Langmajer, Gabriela Marcinková, Stanislav Majer, Juraj Loj, Bolek Polívka alebo Michal Dlouhý a ďalší

image

Lásky v Istanbule.

Nový slovenský seriál z orientálneho Istanbulu

JOJ prináša na slovenské obrazovky seriál Lásky v Istanbule, plný nevšedných príbehov a dramatických zvratov, so slovensko-česko-tureckým obsadením, nakrúcaný v neprehliadnuteľných a jedinečných lokalitách priamo v Istanbule – Galata, Hagia Sofia, Eminonu square, Spice market, Yerebatan, Bebek a veľa iných nádherných lokácií na európskej aj ázijskej strane.

Dej sa odohráva v exkluzívnom prostredí ambasády, ktorá v každej epizóde rieši netradičné, až kuriózne príbehy slovenských občanov. Veľvyslanec spolu s konzulkou musia byť nápomocní napríklad pri organizovaní slovensko-tureckej svadby, príprave vernisáže svetových umelcov, adopcie a sťahovaní dieťaťa, pri plánovaní slovenského dňa na Bospore či sprostredkovaní obchodu medzi krajinami. Seriálom sa tiahne tiež osobná linka veľvyslanca a konzulky, ktorí sa v Istanbule stretnú po rokoch a ich vzťah je plný prekvapenia a peripetií.

žáner: dramatický seriál

minutáž: 50 minút 

produkcia: NUNEZ NFE

producent: Oľga Núñezová

réžia: Ivan Holub

scenár: Tomáš Dušička

hrajú: Marian Mitaš, Lívia Bielovič, Daniel Žulčák, Jana Labajová, Peter Ondrejička, Simona Kollárová, Gregor Hološka, Juraj Bača, Maroš Kramár, Veronika Žilková, Ester Geislerová, Hana Holišová, Vlastina Svátková, Ondřej Sokol a ďalší

image

Ranč.

Rodinná sága o ženskej sile, predsudkoch, odvahe i prijatí seba samého

Ranč, najnovšia sága úspešnej Danice Hričovej, scenáristky divácky najobľúbenejších seriálov (Nemocnica, Divoké kone, Vlci, ZOO, Búrlivé víno, Chlapi neplačú), prinesie na obrazovky príbeh troch generácií dvoch rodín, s ktorými zažijeme srdcervúce príbehy o sklamaní, vášni, zrade, hriechu, odpustení, no hlavne o láske.

Rodina drsnej a hrdej Zity Zemanovej potrebuje udržať Ranč a celý statok so vzácnymi koňmi nad vodou. Jediná šanca, ako znovu oprášiť lesk rodiny, je vrátiť sa k ťažbe zlata a drahých kovov v opustených baniach, ktoré im už dlho patria. Na scénu ale prichádza rodina Zitinej nenávidenej dávnej rivalky, „bosorky“ Anny. Stačí jeden deň bagrovania a z ospalých baní sa vynára nebezpečné tajomstvo s temnou zápletkou. A stačí jedno stretnutie Anninej vnučky Nely so Zitiným vnukom Ondrejom a z minulosti sa začnú vynárať pochované tajomstvá kamarátov z mladosti.

Povráva sa, že by mala byť táto seriálové novinka nasadená dvakrát do týždňa a konkurovať by mala aktuálne najsledovanejšiemu seriálu Dunaj, k vašim službám. 

žáner: rodinný seriál

epizódy: 32 x 50 minút

scenár a kreatívny producent: Danica Hričová

réžia: Petr Nikolaev

hrajú: Nela Pocisková, Kristína Madarová, Anna Javorková, Dana Karolová, Eva Matejková, Roman Poláčik, Noël Czuczor, David Uzsák, Miro Noga, Helena Geregová, Hana Gregorová, Juraj Ďurdiak, Robert Sipos, Viki Petrášová a ďalší

image

Večne mladí-

V domove dôchodcov život nekončí 

Už len mená tvorcov, legendárneho režiséra a skvelého hereckého obsadenia pripravovaného komediálneho seriálu Večne mladí garantujú zábavu a humor, pri ktorom publikum pookreje. Milan Kňažko, Bolek Polívka a Vlado Černý – títo páni herci sú ústrednou trojicou a zároveň špičkou hereckého ľadovca komédie pre všetkých duchom mladých.

Traja dôchodcovia sa na sklonku života stretnú v luxusnom starobinci. Zisťujú, že aj vo svojom veku môžu ešte zažiť dobrodružstvo a srandu, hlavne ak tam nájdu nových priateľov. Navzájom sa podržia, pohádajú, riešia problémy s chorobami, vzťahmi či s rodinou. A to všetko s humorom im vlastným.

V tomto projekte v jednej z úloh objaví aj komička Evelyn, ktorá sa po odchode z Markízy čoraz častejšie objavuje v projektoch Jojky. 

žáner: rodinný komediálny seriál

epizódy: 10 x 50 minút

scenár: Kristína Cibulková, Stano Guštafík, Ivan Predmerský

dramaturgia: Petr Kolečko

réžia: Jan Hřebejk

hrajú: Milan Kňažko, Bolek Polívka, Jana Švandová, Vlado Černý, Zuzana Kocúriková, Pavel Nový, Juraj Ďurdiak, Lucia Siposová, Jana Oľhová, Eva Kramerová, Zuzana Porubjaková, Klára Pollertová Trojanová, Josef Trojan, Michal Noga, Zuzana Cigánová, Jaroslav Plesl a ďalší

image

Lovec.

Detektívna mystery s témou vyháňania duchov a exorcizmu

Televízia JOJ pravidelne prináša na slovenské obrazovky originálne seriálové žánre, aké sú vo svete trendom a u nás sú vzácnou príležitosťou pracovať na niečom, čo radikálne vybočuje z obvyklého scenáristického a seriálového rámca. Ďalším dôkazom bude seriál Lovec, na ktorom sa za posledné roky scenáristicky a dramaturgicky podieľalo niekoľko osobností česko-slovenskej televíznej a filmovej tvorby.

Tajomná atmosféra, nadprirodzené sily, záhadné konanie postáv a mystika balansujúca na hrane logiky – to je seriál Lovec, ktorý posúva tému boja dobra so zlom do fyzickej, konfrontačnej roviny. Medzi bežnými ľuďmi sa pohybujú démoni, ktorí hľadajú vhodnú telesnú schránku pre svoju existenciu. Zlo má ale nad nimi len takú moc, akú mu dovolia. Tomáš je človek so zvláštnymi nadprirodzenými schopnosťami a Alica žena, ktorá v detstve záhadným spôsobom prišla o mamu a vyrástla v detskom domove. Alica sa stane súčasťou vyšetrovania všetkých prípadov, ktoré sú doménou Tomáša a ostatných „lovcov“.

žáner: mysteriózny krimi seriál

epizódy: 8 x 60 minút

produkcia: Slovenská produkčná, Česká televízia, Trigon Production

autori/scenár: Tomáš Koňařík, Adam Doležal, Petr Hudský, David Ziegelbauer

réžia: Jiří Strach

hrajú: Jana Kolesárová, Pavel Kříž, Petra Polnišová, Ivo Gogál, Marek Lambora, Jiří Dvořák, Judit Pecháček, Michal Režný a ďalší

image

Priveľa lásky.

Pripravte sa na strhujúcu psychologickú drámu

Originalita námetu tejto licencovanej série Priveľa lásky vrhá svetlo na dve moderné spoločenské tabu: manželskú neveru a polyamóriu. Ide o vzrušujúcu dramatizáciu toho, kam až človek zájde, aby si udržal život založený na ilúzii, klamstvách a podvodoch. Príbeh nekonečných zvratov konfrontuje divákov s antihrdinom, ktorý ich šokuje, uchvacuje a zároveň núti spochybňovať svoje vlastné presvedčenia a hodnoty.

Marek, 50-ročný úspešný obchodník, delí svoj život medzi Bratislavu a Brno, vraj kvôli pracovným povinnostiam. V skutočnosti svoje dni trávi udržiavaním troch rôznych životov, ktoré bežia paralelne: milujúceho a oddaného manžela a otca dvoch rôznych rodín a zároveň milenca tretej ženy, ktorá nedávno vstúpila do jeho tajného kruhu lásky. Navzájom o sebe netušia, až do jedného osudného dňa, kedy sa všetky tri jeho starostlivo choreografované vzťahy chaoticky pretnú – a jeho vlastný život zostane visieť na vlásku…

žáner: psychologická dráma

epizódy: 8 x 45´

licencia: Keshet International (L’homme qui aimait trop)

adaptácia scenára: Hana Lasicová

produkcia: Piknik

réžia: Peter Begányi

hrajú: Milo Král, Soňa Norisová, Jitka Schneiderová, Denisa Nesvačilová, Roman Luknár, Kryštof Rímsky a ďalší

image

Kriminálka Kraj 2.

Druhá séria drsných zločinom v malebnom kraji

Kriminálka Kraj televízie JOJ, ktorá je zasadená do fiktívneho oddelenia krajskej kriminálnej polície, vyšetruje zločiny v jedinečnom kraji – na Záhorí. Už v prvej sérii sa diváci dočkali zaujímavých prípadov, v ktorých trestné činy síce páchali obyčajní ľudia, ale s ich vykonaním, alebo so zahladením stôp si dali riadnu námahu.

Mužsko-ženská ústredná dvojica vyšetrovateľov vždy stojí oproti inteligentnému páchateľovi. Sami pritom nie sú žiadni superhrdinovia, ale bežní ľudia so svojimi osobnými aj pracovnými problémami. V druhej sérii sa diváci môžu tešiť na napínavé príbehy a zaujímavé postavy, v každej epizóde nový prípad a vývoj vzťahov obľúbených hlavných postáv, rýchlejšie tempo rozprávania a viac humoru.

žáner: kriminálny seriál

epizódy: 10 x 40 minút

scenár: Petr Hudský, David Ziegelbauer

réžia: Martin Kazimír

hrajú: Marián Mitaš, Jana Kolesárová, Michal Ďuriš, Barbora Bezáková, Richard Labuda, Adrian Jastraban, Jana Oľhová, Miro Noga a ďalší

image

Tomáš a Diana.

Sonda do hĺbok partnerského života Tomáša a Diany pokračuje

Neopozeraný formát, kvalitné herecké obsadenie, vynikajúci tvorcovia. Návykový seriál priniesol už v lete možnosť všetkým generáciám nenútene, s nadhľadom a s humorom nazrieť do anatómie partnerstva. Diváci si seriál našli nielen na JOJke, ale aj na sociálnych sieťach a platforme JOJ play, kde dosahoval rekordné čísla. Preto sa dočká ďalších premiérových častí.

Seriál Tomáš a Diana ukazuje konfliktné situácie obyčajného páru, v bravúrnom podaní Tomáša Maštalíra a Diany Mórovej. Krátke úseky zo života dvojice v zrelom veku dávajú divákom možnosť oddýchnuť si, zasmiať sa, a zároveň ponúknu návod, ako s láskou riešiť problémy každodenného súžitia dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli ísť spolu životom. 

žáner: komediálny seriál

minutáž: 25 minút

dramaturgia: Patrik Balint, Dáša Haraksinová, Katarína Gažová

réžia: Michal Vajdička

hrajú: Diana Mórová, Tomáš Maštalír

image

Nemocnica.

Zachrániť jeden život znamená zachrániť stovky príbehov

Aktuálne najdlhšie vysielaný seriál TV JOJ Nemocnica odštartoval na jeseň už svoju piatu sezónu a v roku 2024 zažije veľké finále. Diváci príbehy z nemocničného prostredia milujú a pravidelne sledujú osudy lekárov a ich pacientov, v podaní plejády špičkových slovenských hercov.

Nemocnica od začiatku svojho vysielania v roku 2021 valcovala rebríčky sledovanosti a nedávala šancu veľkým programom konkurencie. Každá epizóda bola lídrom slovenského trhu. Zapísala sa tak do TOP rebríčka najsledovanejších seriálov televízie. Diváci si nenechali ujsť Nemocnicu dvakrát týždenne v lineárnej TV, ale aj v archívoch a na platforme JOJ play.

žáner: rodinný seriál

minutáž: 50 minút

scenár/ kreatívny producent: Danica Hričová

réžia: Jan Novák

hrajú: Marek Majeský, Petra Vajdová, František Kovár, Alexander Bárta, Zuzana Kanócz, Kristína Turjanová, Juraj Hrčka, Eva Mores, Anna Nováková, Judita Hansman, Juraj Loj, Barbora Švidraňová, Robo Jakab, Braňo Deák, Ľuboš Kostelný a ďalší

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. máj 2024 15:33