StoryEditor

Novinka Možné je všetko, Talent a nedeľné politické diskusie ovládli sledovanosť

04.09.2023, 17:18

Počas predĺženého posledného prázninového víkendu spustili slovenské televízie jesennú vysielaciu štruktúru. Zaujali viac divákov známe formáty, alebo dali prednosť novinkám?

Krátko sa vrátime ešte ku štvrtkovému večeru, kde sa v prime time proti sebe postavili silné seriálové kalibre komerčných staníc. Zaujať divákov sa snažili Dunaj, k vašim službám a aj Nemocnica. Aj štvrtou epizódou v novej sezóne si jasné líderstvo uchmatol pre seba dobový počin Markízy a stal sa v oboch podstatných cieľových skupinách najsledovanejším programom dňa.

image

Dunaj, k vašim službám.

V komerčnej cieľovej skupine 12-54 dosiahol rating 6,7 percenta a podiel na trhu 22,8 percenta. Nemocnica si pripísala rating 4,7 percenta, čo jej zabezpečilo podiel na trhu 15,8 percenta. Aj v univerzálnom publiku bol medzi seriálmi výrazný rozdiel. Kým Dunaj sledovalo 417 tisíc divákov nad 12 rokov, tak jojkársky seriál z lekárskeho prostredia si zaplo 303 tisícové publikum.

V piatok spravodajstvo bok po boku

Aj večerný program počas sviatku 1. septembra si pre seba získala Markíza. Film Striedavka sa dostal do čela rebríčka programov dňa, keď si vyboxoval prvé miesto v rebríčku komerčného publika a porazil aj spravodajské programy. V univerzálnej cieľovke sa stal český film najsledovanejším nespravodajským programom dňa.

Striedavka dosiahla v komerčnom publiku rating 6,4 percenta a trhový podiel ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. máj 2024 04:52