Film Barbie za dva týždne od premiéry zarobil na tržbách miliardu.
StoryEditor

Celý svet berie ružovým útokom! Film Barbie valcuje kiná, tržbami už pokoril miliardu

07.08.2023, 08:16
Autor:
ČTKČTK

Stal sa tak tento rok druhý najúspešnejší po snímke Super Mario Bros. vo filme, ktorý bol uvedený do kín v apríli a utŕžil 1,241 miliardy eur.

Film Barbie režisérky Grety Gerwigovej utŕžil od svojej premiéry pred viac ako dvoma týždňami viac ako miliardu dolárov. Podľa agentúry Reuters to dnes oznámila spoločnosť Warner Bros.

Celkové tržby v Spojených štátoch dosiahli 459 miliónov dolárov (takmer 420 miliónov eur), ďalších 572,1 milióna dolárov (viac ako 523 miliónov eur) utŕžil film v ďalších krajinách sveta, oznámila spoločnosť. Gerwigová sa tak stala prvou ženou, ktorej sa ako samotnej režisérke podarilo prekonať miliardovú hranicu, napísala agentúra AFP.

image

Film Barbie pobláznil svet.

Podľa agentúry Reuters bol predaj vstupeniek na film Barbie tento rok druhý najúspešnejší po snímke Super Mario Bros. vo filme, ktorý bol uvedený do kín v apríli a utŕžil 1,357 miliardy dolárov (viac ako 1,241 miliardy eur).

Slávnu bábiku Barbie v snímke stvárnila Margot Robbieová, jej priateľa Kena si zahral Ryan Gosling.

"Ako šéfov distribúcie nás úspech nejakého filmu málokedy zaskočí, ale Barbillion predčil aj naše najoptimistickejšie očakávania," povedal predstaviteľ Warner Bros Jeff Goldstein.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 05:31