StoryEditor

Režisér a scenárista Michal Samir o Ivete: Pravda sa stala v jej živote relatívnym pojmom

10.05.2023, 09:23
Autor:
redred
  • Po minuloročnom úspechu prvej série seriálu mapujúceho skutočný príbeh Ivety Bartošovej, prichádza na Voyo pokračovanie minisérie s tromi novými časťami.
  • Tie sa zameriavajú na vrchol kariéry česko-slovenskej speváckej hviezdy Ivety Bartošovej v zlomovom období deväťdesiatych rokov a na jej život po boku Ladislava Štaidla.
  • No miniséria, ktorá vznikla pod značkou Voyo Originál, poodhalí aj jej lásky, prvý bulvárny škandál, kariérny prepad i veľkolepý návrat. 
  • My vám prinášame rozhovor s režisérom a scenáristom tejto minisérie Michalom Samirom. Čo všetko prezradil z natáčania a ako berie Ivetu po tom, čo sa musel ponoriť hlboko do jej turbulentného života?

Keď sa vrátime úplne na začiatok, aké ste mali reakcie na prvú sériu?

Počuli sme hádam všetko, čo sa počuť dá. Od nekonečného obdivu po zatracovanie. Je zjavné, že si ľudia do svojich reakcií často premietali názor na samotnú Ivetu. Často nám vytýkali, že je to príbeh o dievčati, ktoré len pozerá a čaká, čo sa bude diať. Ona takáto čiastočne bola, no vo vnútri to vrelo. Túžba po sláve sa u nej ešte neprejavovala tak očividne, ale poháňalo ju to vpred. Je na to množstvo rešerší, hovoril som s množstvom ľudí, ktorí ju v tom čase poznali a práve tí, ktorí minisériu následne videli, potvrdili, že sa nám ju podarilo vykresliť takú, aká v osemdesiatych rokoch naozaj bola. Vrcholom pre mňa bolo, keď som dostal správu od jej sestry Ivany. Tá pustila minisériu svojej mame vo Frenštáte pod Radhoštěm a bola to práve ona, kto povedal peknú vec: mala pocit, že sa po dlhom čase opäť stretla so svojou dcérou. Bolo to pre mňa dôležité. Snažili sme sa nájsť a vyobraziť dievča, ktoré sa v osemdesiatych rokoch vydalo na cestu z Beskýd do Prahy. A kto vie lepšie, aká naozaj bola, než jej mama?

image

Režisér a scenárista Michal Samir počas natáčania druhej série Ivety.

Kam presne sa dostávame na začiatku druhej série?

Začíname tesne po revolúcii. Odrazíme sa od roku 1991, kedy Iveta vydala album Natur, a končíme v roku 1998.

V spojení s albumom Natur nájdeme v Ivete scénu z tlačovej konferencie, na ktorej sa prvýkrát stretáva s rodiacim sa bulvárom. Bolo to už vtedy naozaj tak vyhrotené, ako to ukazuje miniséria?

Podľa toho, ako sa na to pozeráte. Z dnešného po - hľadu to, čo sa tam deje, v ničom tak vyhrotené nie je. V deväťdesiatych rokoch sa k nám už pomaly za - čína dostávať bulvár západného štýlu a objavujú sa otázky, ktoré v tej dobe nie sú normálne - otázky na telo. Všetci sa ako vždy pýtajú, ako sa darilo pri nahrávaní a ako fungovala spolupráca medzi speváčkou Bartošovou a producentom Štaidlom, všetko v úctivom duchu. To je to, čo je norma. To sa očakáva. Ale potom je tam jeden, ktorý na Ivetu vyvinie tlak. Pýta sa na jej osobný život, spätne tiež na vzťah s Petrom Sepéšim, lebo jeho odchod Ivetu v tom čase definoval. Z dnešného pohľadu je to len odva...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-01-26 16:09:44 - Feat.: - Title: Voyo prináša nový seriál o odhaľovaní hrôz českého Hannibala 03 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku 04 - Modified: 2023-05-15 11:58:57 - Feat.: - Title: Streamovacie služby na Slovensku využíva až 38 percent ľudí 05 - Modified: 2023-06-15 07:58:37 - Feat.: - Title: Šéf TV Nova: Televízia už zásadne neporastie. Príjmy z platených služieb postupne dobehnú inzerciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:50