Lucia Okšová je novou šéfredaktorkou Forbes.sk
StoryEditor

Forbes posilňuje online a predstavuje novú šéfredaktorku

03.04.2023, 11:47
Autor:
redred

Web Forbes.sk bude viesť Lucia Okšová, ktorá doposiaľ pokrývala v redakcii odvetvie inovatívnej ekonomiky.

Do vedenia redakcie sa tak pridá k Jurajovi Porubskému, šéfredaktorovi tlačeného Forbesu. Vydavateľstvo hlási aj ďalšie novinky, pozíciu produktovej manažérky bude zastávať Adriána Heglasová.

„Forbes.sk nadväzuje na silnú tradíciu tlačeného magazínu, ktorý je pre mnohých symbolom poctivého podnikania a zdrojom inšpirácie pre celé generácie. Presne to chceme docieliť aj s naším webom Forbes.sk, avšak s priblížením sa mladšej cieľovej skupine, ktorá obsah nielen číta, ale ho aj počúva, pozerá či konzumuje na sociálnych sieťach,“ hovorí Lucia Okšová a dodáva, že sa teší na spoluprácu s tímom redakcie slovenského Forbesu.

Na našom webe plánujeme prinášať čoraz viac inšpiratívneho obsahu z prostredia biznisu, a to v rôznych podobách, a pripravujeme viaceré novinky, na ktoré sa môžu čitatelia tešiť v najbližších mesiacoch,“ dopĺňa Okšová.

Na Forbes.sk už teraz pravidelne nachádzajú čitatelia inšpiratívne biznisové príbehy, najdôležitejšie ekonomické správy z domova a zo sveta či známe rebríčky najbohatších Slovákov, najúspešnejších žien v biznise, najväčších rodinných firiem alebo napríklad najperspektívnejších mladých talentov pod značkou Forbes 30 pod 30.

Posilnenie onlinu je pre vydavateľstvo jednou z priorít, hovoria vydavatelia magazínu Forbes Slovensko a webu Forbes.sk Peter Barecz a Erik Conrad z vydavateľstva Barecz & Conrad Media. „Pre značku Forbes je web Forbes.sk dôležitým mediálnym kanálom, ktorý rozširuje a dopĺňa cieľovú skupinu komunity Forbesu. Preto je pre nás potrebné mať na jeho čele kreatívneho lídra s nadšením, energiou a dobrými nápadmi, ktoré posúvajú brand Forbes vpred. Lucia Okšová pre nás je takýmto človekom, zároveň zo svojho niekoľkoročného pôsobenia v redakcii pozná značku veľmi dobre. V tandeme so šéfredaktorom tlačeného magazínu Forbes Jurajom Porubským budú značku kvalitne reprezentovať,“ uviedli.

image

Lucia Okšová, šéfredaktorka Forbes.sk

Lucia Okšová pôsobí vo Forbese šesť rokov, doposiaľ zastávala pozíciu redaktorky a venovala sa prevažne témam startupov, VC fondov a inovatívnej ekonomike. Zároveň stojí za vznikom projektu Nevyhorení, ktorý búra stigmu ohľadom duševného zdravia, a je spolautorkou rovnomenného knižného bestsellera a ďalších osvetových produktov z dielne Forbesu pod touto značkou.

Na pozíciu šéfredaktorky Forbes.sk prichádza z materskej dovolenky. Predtým pôsobila ako redaktorka domácej ekonomiky v Hospodárskych novinách, pričom prvé skúsenosti s novinárčinou nabrala na webe Aktuálne.sk.

Ďalšie zmeny vo vedení

Adriána Heglasová, ktorá doposiaľ tri roky viedla web Forbesu, sa ako Head of Online presúva do pozície produktovej riaditeľky a bude sa venovať prevažne rozvoju predplatiteľského systému, užívateľskej skúsenosti a technologickému napredovaniu webu Forbes.sk.

image

Adriana Heglasová, produktová riaditeľka Forbes.sk

„Značka Forbes sa na Slovensku pripravuje nastúpiť na digitálnu vlnu, a priblížiť sa tak svojim čitateľom, ktorí sú zvyknutí konzumovať obsah práve prostredníctvom mobilu. Preto je nevyhnutné transformovať náš web tak, aby bol pre užívateľov prehľadný, zrozumiteľný, rýchly. Aby čítanie článkov či nakupovanie produktov z dielne Forbes Slovensko bolo zážitkom.“

Forbes už minulý rok prešiel na webe intenzívnym redizajnom, ktorého základným cieľom bolo zjednotiť zdrojový kód webovej stránky Forbes.sk, Forbes.cz a Forbes.hu a započať tak trojkrajinovú spoluprácu vydavateľstiev, ktorých licencie vlastnia slovenskí vydavatelia Peter Barecz a Erik Conrad.

 

 

01 - Modified: 2023-08-02 07:49:13 - Feat.: - Title: Najvplyvnejším influencerom podľa Forbesu je tréner Maroš Molnár. Najviac sa darí hviezdam televíznych obrazoviek 02 - Modified: 2021-12-15 17:48:39 - Feat.: - Title: Forbes urobil v rebríčku najvplyvnejších žien chybu, po upozornení ju opravil 03 - Modified: 2021-08-27 07:50:16 - Feat.: - Title: Vydavateľ časopisu Forbes vstúpi na burzu fúziou so špecializovanou firmou 04 - Modified: 2017-11-06 08:29:24 - Feat.: - Title: Patrik Tkáč tvrdo kritizuje slovenský Forbes, zakázal svojim ľuďom inzerciu v ňom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 16:30