StoryEditor

Televízny január: Iveta vystrelila a do top programov sa prebojovala aj poobedná relácia

12.02.2023, 18:32

V nabitom televíznom súboji sa diváci čoraz viac vracajú ku programu, ktorý si nemohli pozrieť, zo záznamu. Programom tak výrazne pribúdajú desaťtisíce divákov aj tri dni po odvysielní v televízii.

Po vianočných sviatkoch televízia zvykli pocítiť v prvý mesiac nového roka odliv divákov od obrazoviek. Mohol za to aj fakt, že v minulosti komerčné televízie začínali hlavnú jarnú televíznu sezónu začiatkom marca. Vtedy nasadzovali svoje hlavné televízne šou programy, nové série svojich osvedčených klasík, alebo aj úplné seriálové novinky. Vyhrotený televízny boj však posunul jarnú sezónu už hneď na začiatok roka.

Aj tohtoročný január pripravili televízie pre divákov nabitý program. Atraktívny program vysieiali v rovnaký čas a diváci sa ťažko rozhodovali, ktorú televíziu uprednostniť. No vyriešili to šalamúnsky. Jeden program sledovali priamo vtedy, keď ho jedna televízia vysielala a ku programu konkurencie sa vracali potom zo záznamu.

Dokazujú to výsledky sledovanosti, ktoré odzrkadľujú ako dopadli jednotlivé programy až 3 dni po ich odvysielaní. Niektorým seriálom pribudlo za tri dni po odvysielaní aj ďalších stotisíc divákov. Najviac to pocítili seriálové novinky - Iveta na TV Joj a Dunaj, k vašim službám na Markíze.    

Východniarsky valec

Suverénom a zároveň prekvapením celého mesiaca sa jednoznačne stala kontroverzná miniséria Iveta. Osemdielny seriál odštartoval dvojporciou v netradičný deň, v nedeľu 8. januára. A to naozaj impozantne.

Novinka, ktorá rozoberala citlivé témy, ako vzťah Slovákov ku rómskej menšine a veľa dialógov sa odohráva vo východniarskom dialekte, dosiahla v obchodne podstatnom komerčnom publiku 12-54 nadpriemerný rating 14 percent a p...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 21:09