StoryEditor

Druhá šanca sa rozlúčila s divákmi sezónnym rekordom, tretia séria môže prísť o rok

20.12.2022, 16:08
Autor:
michmich

Hlavnému hrdinovi pôvodného talianskeho seriálu naskočila husia koža, keď čítal scenár tretej série. Tá má priniesť nový začiatok pre každú z postáv a pribudnú noví protagonisti.

Seriálový megahit Druhá šanca si aj so záverečnou 16. premiérovou epizódou 2. série doslova podmanil divákov televízie Markíza. V oboch hlavných cieľových skupinách sa v pondelok 19. decembra stal suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Výnimočný dramatický seriál z lekárskeho prostredia dosiahol v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 v rámci jesennej sezóny druhý najvyšší rating 10,3 percenta a rovnako druhý najlepší trhový podiel 32,5 percenta. Konkurenčné pondelkové programy výrazne zaostali, relácia Inkognito zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 12,8 percenta a film Whitestar na Jednotke RTVS podiel na trhu iba 5,7 percenta.

image

Druhá šanca sa rozlúčila rekordnou sledovanosťou druhej série.

Divákmi aj kritikou nadšene prijatý seriál s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe v pondelok s mimoriadne emotívnou finálovou epizódou prilákal k obrazovkám v rámci 2. série absolútne rekordných 563-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom v čase vysielania mal dosah až na 677-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Všetkých 16 jesenných epizód Druhej šance zaznamenalo v cieľovej skupine 12-54 vynikajúci priemerný rating 9,5 percenta a trhový podiel 30,6 percenta. Každý pondelkový večer si k obrazovkám TV Markíza sadalo v priemere 523-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Druhá šanca tak aj s 2. sériou potvrdila status jednoznačne najsledovanejšieho a najobľúbenejšieho pôvodného seriálu na celom slovenskom trhu.

Ako bude Druhá šanca pokračovať?

Aktuálne talianski tvorcovia pripravujú scenáre 3. série a nakrúcanie je podľa hlavného hrdinu Lucu Argentera naplánované na jar 2023. "Mal som to šťastie, že som od scenáristov čital dej tretej série a naskočila mi husia koža. Verím, že naskočí aj vám, keď to uvidíte," povedal Luca Argentero v talianskej televíznej talkšou Che Tempo Che Fa. 

image

Originál Doc – Nelle tue mani vs. naša Druhá šanca.

Scenáristi originálnej verzie Druhej šance, Viola Rispoli a Francesco Arlanch v talianskej tlači potvrdili, že už pracujú na koncipovaní textov a že príbeh bude pokračovať tam, kde skončil. “Premýšľame o novom začiatku pre každú z postáv, každá z nich bude mať novú príležitosť. Budú tam veľa zmien a pribudnú ďalší protagonisti,“ povedali. Podľa ich vyjadrení bude mať aj 3. séria 16 epizód po 50 minút.

Taliansky lekársky seriál v domovskej krajine dosahoval každou časťou sledovanosť vyše 8 miliónov divákov. Medzitým boli práva na Doc - Nelle tue mani predané do viacerých krajín sveta a úspešne odvysielaných niekoľko lokálnych verzií po celom svete. Dokonca vysielacie práva mali zakúpiť aj do USA a postavu nášho Jána Koleníka má hrať za veľkou mlákou Matthew McConaughey.

image

Doc – Nelle tue mani v Taliansku sleduje vyše 8 miliónov divákov.

Keďže v Takiansku by sa mali začať natáčať nové epozódy na jar nudúceho roka, je veľký predpoklad, že tretiu sériu odvysielajú v Taliansku v novej televíznej sezóne, teda začiatkom roka 2024. A rovnako je pravdepodobné, že Markíza bude pripravovať nové diely súbežne s tými talianskymi a seriál rovnako pripravia do vysielanie tiež začiatkom roka 2024. S oficiálnymi termínami však televízny líder ešte nechce ísť von. Isté je len to, že vo svojich plánoch na rok 2023 Druhú šancu Markíza neuvádza.  

Medzitým budú Markíza dúfať, že sa im uchytí seriálová náhrada lekárskeho seriálu - historický výpravný seriál Dunaj, k vašim službám, rovnako s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe. Ak ju televízni diváci prijmu rovnako pozitívne ako Druhú šancu, televízny líder z nej plánuje urobiť dlhodobejšiu televíznu ságu.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 02:51