FILE PHOTO: Elon Musk looks at his mobile phone in Cape Canaveral, Florida, U.S. January 19, 2020. REUTERS/Joe Skipper/File Photo/File PhotoREUTERS
StoryEditor

Týždeň sociálnych médií: Musk by chcel vrátiť na Twitter Trumpa, Google vylepšuje mapy a Meta vytváranie reklám vo svojich aplikáciách

13.05.2022, 19:00

Zuckerberg zároveň plánuje Messenger, WhatsApp, Instagram Direct integrovať do jedného. A čo má nové Youtube, alebo LinkedIn?

Google predstavuje nové vylepšenia máp, nákupné nástroje a štatistiky vyhľadávania

Spoločnosť Google prezradila celú radu nadchádzajúcich funkcií a nástrojov vrátane aktualizácií pre vyhľadávanie, nových nástrojov na prezentáciu Máp, vylepšených formátov reklamy, možností nakupovania, bezpečných platobných možností a ďalších.

Jedna z hlavných noviniek je funkcie máp Google, ktorá spája Street View a letecké snímky a vytvára komplexnejší interaktívny digitálny model sveta.

Nové aktualizácie Máp tiež umožnia používateľom vyskúšať si, ako vyzerá štvrť, orientačný bod, reštaurácia alebo obľúbené miesto, prostredníctvom vášho zariadenia.

Nielen že to vyzerá pôsobivo, ale mohlo by sa to stať dôležitým hľadiskom pre obchodníkov, ktorí chcú prezentovať svoju firmu online. Tím Google totiž vytvára čoraz pútavejšie perspektívy Máp. Nový formát zahŕňa aj ďalšie informačné značky prekryté na obrazovke, ktoré by tiež mohli poukazovať na nové reklamné a propagačné príležitosti, najmä pre podniky súvisiace s cestovným ruchom.

Čo sa týka reklám, Google testuje nový formát karuselovej reklamy vo výsledkoch vyhľadávania, ktorý kupujúcim poskytne ďalší spôsob prehliadania.

Táto možnosť by priniesla do vyhľadávania už známy formát zobrazovania reklám s karuselom, čo by mohlo pomôcť Googlu oprieť sa o rastúci záujem o elektronick...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 02:57