Erste Group.
StoryEditor

Vo vianočnej reklame Erste Group zahviezdi sob Rudolf, ktorý si plní svoje sny

28.11.2023, 15:23
Autor:
redred

Ani jedna snehová vločka, ale zato kopa piesku. Tohtoročná vianočná reklama Erste Group je prekvapivo iná. Hlavným hrdinom spotu je jedna z najobľúbenejších vianočných postavičiek na svete, sob s červeným nosom Rudolf. 

V najnovšej reklame Erste Group však opustil severný pól a všetky vianočné povinnosti, aby sa venoval niečomu úplne novému – rodeu. Rudolf tým dokazuje, že si verí a je pripravený vzoprieť sa očakávaniam, aby si splnil svoje sny.

„Odváž sa splniť si svoje sny – bez ohľadu na to, aké veľké sa ti na prvý pohľad môžu zdať!" Naša najnovšia vianočná reklama prináša posolstvo #believeinyourself prekvapivým a veselým štýlom. Nečakaným spôsobom vyvoláva nové emócie a prináša posolstvo: „Si tým, čím chceš byť!“ hovorí Nina Pentek, riaditeľka Group Brand Management & Communications v Erste Group.

Vianočný nádych westernu

Online reklama, ktorá trvá 64 sekúnd a bola natočená v štýle typickom pre western, uvádza divákov do zápolenia v rodeu, v známom texaskom prostredí. Fanúšikovia rodea netrpezlivo očakávajú nástup divokého tvora, ktorého sotva zadržia drevené dosky jeho ohrady.

Začína sa rodeo – no namiesto koňa na pieskom pokryté pole vyskakuje Rudolf, ktorého sprevádza špeciálne skomponovaná country verzia piesne nesúca jeho meno. Počas rodeo jazdy svojho života Rudolf nakoniec zhodí jazdca zo svojho chrbta a hrdo sa teší z potlesku v aréne, podporeného jasným posolstvom – Môžeš byť tým, kým chceš, stačí si veriť. #buducnostjevasa

Nová kapitola dlhodobo úspešného vianočného príbehu

Vianočné reklamy Erste Group počas uplynulých piatich rokov majú viac ako 260 miliónov videní a 28 ocenení v reklamnom priemysle. Po ježkovi (2018), čmeliakoch (2019), skladateľovi Edgarovi (2020) a budúcom otcovi Jakubovi (2021), #verimevovianoce (2022) je Rodeo Rudolf šiestou medzinárodnou vianočnou reklamou, ktorú skupina Erste Group vytvorila.

Pokračovanie na novej ceste s osvedčenými partnermi

Rovnako ako v prípade predchádzajúcich vianočných reklám Erste Group za kreatívu opäť zodpovedá Jung von Matt DONAU, tentokrát v spolupráci so štúdiom Sonntag Studio. „Tento rok sme sa zámerne rozhodli vybočiť zo zabehnutých koľají vianočného reklamného vzorca, niekedy označovaného ako „Sadvertising“, a vybrali sme sa novou cestou, rovnako ako Rudolf v našej reklame. Pretože kto povedal, že vianočná reklama vás nemôže rozosmiať?“ hovorí Mike Nagy, kreatívny riaditeľ štúdia Sonntag Studio.

Réžie tohtoročnej reklamy sa opäť ujala dvojica Dorian a Daniel zo Zauberbergu spolu s umelcami VFX z produkčnej spoločnosti The Mill.

Celosvetovú komunitu fanúšikov vianočnej reklamy Erste Group – okrem tých v Severnej Amerike, ktorí nebudú mať prístup k Rodeo Rudolfovi – iste poteší, že pri natáčaní reklamy nebolo ublížené žiadnemu zvieraťu; sob je kompletne animovaný počítačovou technológiou.

Vizitka kampane:

Client: Erste Group Bank AG

Head of Group Brand Management: Nina Pentek

Advisor: Martin Radjaby-Rasset

Group Brand Management: Daniel Ratzenböck, Juraj Flimel

Agency: Jung von Matt DONAU/Studio Sonntag

CD: Mike Nagy

Copywriter: Eva Zefferer

Art Director: Christopher Eder

Client Service: Carmen Havranek, Anamarija Stojic

Production: Zauberberg Berlin (Dorian and Daniel)

Postproduction: The Mill London

Music & Sound: Supreme Music Berlin & Kraatz Studios

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. máj 2024 22:43