StoryEditor

Úsmev ako dar prichádza s novou kampaňou Rodina sa počíta: Destinácia domov

29.09.2023, 16:34
Autor:
redred

Komunikáciu na podporu zbierky pre ohrozené rodiny s deťmi pripravila agentúra Respect APP.

Nezisková organizácia Úsmev ako dar sa už vyše 32 rokov sústreďuje na pomoc deťom z detských domovov a ochranu rodín v núdzi. Na Slovensku je v súčasnosti každá tretia rodina ohrozená chudobou. Výrazne vzrástol počet rodín, ktorým hrozí strata domova, čo býva vážnou príčinou vyňatia dieťaťa zo starostlivosti rodičov.

Už dnes žije na Slovensku takmer 6000 detí mimo vlastnej rodiny. Preto Úsmev ako dar spúšťa novú verejnú finančnú zbierku s názvom Rodina sa počíta „Destinácia domov“. 

image

Nová kampaň Destinácia domov.

Každý deň dostávame žiadosti o pomoc od rodín, ktorým z dôvodu aktuálnej situácie hrozí, že prídu o strechu nad hlavou. Odtiaľ je už len krôčik k bezdomovectvu rodiny, kedy spravidla dochádza k odobratiu detí a ich umiestneniu do Centra pre deti a rodiny. Cesta späť do rodiny býva zdĺhavá, a čím dlhšia o to menej možná. V súčasnosti, žiaľ len ťažko hľadáme finančné a ľudské zdroje na to, aby sme pomohli všetkým rodinám, ktoré sa na nás obracajú s prosbou o pomoc,“ hovorí Štefan Adamjak, výkonný riaditeľ Úsmev ako dar.

Kampaň poukazuje na fakt, že pre mnohé rodiny sa z bezpečného domova stáva destinácia, ktorú si bez pomoci druhých nemôžu dovoliť.

„Komunikáciu zbierky pripravujeme každý rok, no každým rokom je situácia vážnejšia a čísla sú alarmujúcejšie. Preto som rada, že sa nám to opäť podarilo a našli sme partnerov, ktorí nám pomohli. Za to im patrí veľká vďaka.” uviedla Yolka Udičová, partner Respect APP.

Televízny spot produkovala agentúra Eallin/Nomad - producent Jozef Lipa a executive producer Eva Šimonovičová, režisér Juraj Štepka, kamera Lukáš Teren, dron Braňo Špaček, zvuk Bajko. Vizuál nafotil Jakub Klimo.

Kampaň je nasadená v televízii, v rádiu a aj v online.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 15:12