Henrich Krejča.
StoryEditor

Bývalý Markizák Henrich Krejča má novú prácu

18.04.2024, 12:30
Autor:
redred

Po desaťročiach v médiách sa zamestnal v Slovenskej akadémii vied. 

Televízia Markíza krátko pred koncom roku 2023 oznámila zásadnú zmenu vo vedení svojho spravodajstva. Po viac ako desiatich rokoch na pozícii riaditeľa spravodajstva a publicistiky a dokopy 27 rokoch v televízii skončila známa tvár Henrich Krejča. 

Dnes už vieme, kam zamierili jeho ďalšie kroky. Od 15. apríla sa stal vedúcim Úradu Slovenskej akadémie vied. Na túto pozíciu sa dostal na základe výsledkov výberového konania. Potvrdila to už aj SAV. 

„Pri rozhodovaní výberovej komisie zavážili najmä manažérske schopnosti uchádzača, skúsenosti s finančným riadením, jeho ľudskosť a empatia a v neposlednom rade záujem o vzdelávanie a vnímanie potreby vzdelávania spoločnosti. Nezanedbateľným dôvodom pri výbere bola aj snaha zaviesť moderné prvky do riadenia inštitúcie,“ konštatoval Pavol Siman, člen Predsedníctva SAV a člen výberovej komisie.

„Vítam pána Krejču medzi nami a želám mu veľa energie a šťastia pri dosahovaní cieľov nášho úradu,“ povedal predseda SAV, Pavol Šajgalík.

 

01 - Modified: 2018-09-20 07:32:21 - Feat.: - Title: Šéf spravodajstva Markízy: Neobávam sa, že by televízne spravodajstvo zahynulo
menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 12:32