StoryEditor

Nový prezident Americkej obchodnej komory na Slovensku je Martin Maštalír

12.02.2024, 12:03
Autor:
redred

Na poste strieda po takmer piatich svojho predchodcu Gabriela Galgóciho. Ten nastupuje na pozíciu generálneho riaditeľa sekcie stratégie Ministerstva hospodárstva SR.

Správna rada zvolila na mimoriadnom zasadnutí predstavenstva Americkej obchodnej komory v SR nového prezidenta komory. Nový prezident po zvolení do funkcie uviedol, že počas svojho pôsobenia bude chcieť aj naďalej prispievať k zlepšovaniu podnikateľského prostredia na Slovensku, k zvyšovaniu konkurencieschopnosti krajiny a bude chcieť, aby bola Americká obchodná komora v SR aktívnou, efektívnou a dôveryhodnou inštitúciou pre svojich členov a partnerov.

Po takmer piatich rokoch došlo na poste prezidenta Americkej obchodnej komory v SR ku zmene. Gabriela Galgóciho, bývalého generálneho riaditeľa a riaditeľa pre riadenie prevádzky klientskej siete, AT&T Global Network Services Slovakia, spol. s r.o., ktorý ukončil svoje funkčné obdobie 31. decembra 2023, vystriedal na poste prezidenta komory Martin Maštalír, generálny riaditeľ spoločnosti DELL Technologies.

image

Martin Maštalír strieda na stoličke Gabriela Galgóciho.

„Dovoľujem si veľmi úprimne poďakovať Gabrielovi Galgócimu a vyjadriť mu úprimnú vďaku za jeho výnimočný prínos a úsiliek poslaniu AmCham Slovakia, ktoré preukázal počas svojho pôsobenia vo funkcii prezidenta komory a prajemmu všetko najlepšie v jeho novej funkcii na Ministerstve hospodárstva SR, kde naďalej zúročuje svoje skúsenosti, schopnosti a vášeň pre zlepšenie Slovenska. Zároveň, blahoželám Martinovi Maštalírovi, novému prezidentovi AmCham Slovakia a teším sa na aktívnu spoluprácu,“ uvádza Martina Slabejová, výkonná riaditeľka Americkej obchodnej komory v SR.

Martin Maštalír je dlhodobý a aktívny člen komory, od mája 2022 pôsobí ako člen predstavenstva a v súčasnosti vedie digitálny výbor AmCham Slovakia. Jeho bohaté skúsenosti pramenia najmä z digitálnej oblasti, stratégie a predaja, no zároveň sa zameriava na presadzovanie hodnôt, ktoré sú spoločné pre širšiu podnikateľskú komunitu na Slovensku.

image

Martin Maštalír.

„Mojím cieľom bude nadviazať na aktivity AmCham Slovakia, ktoré považujem ako strategické, dôležité a mienkotvorné. Za hlavné priority považujem pokračovať vo vedení efektívneho dialógu s vládou, vytvárať príležitosti pre firemnú a medzisektorovú spoluprácu, venovať pozornosť podpore právneho štátu a neustále hľadať spôsoby, ako urobiť zo Slovenska dobré miesto pre život a podnikanie. Z môjho pohľadu je AmCham Slovakia najaktívnejšou obchodnou komorou na Slovensku. Spoločne budeme hľadať oblasti, ktoré nás spájajú a nielen upozorňovať na to, čo robiť inak. Je nevyhnutné byť aktívnym hlasom našich členov, ale spájať sily v aktivitách aj s ostatnými organizáciami, aby sme dôraznejšie a efektívnejšie komunikovali naše pozície pre lepšiu budúcnosť podnikateľského prostredia na Slovenska,“ dodáva Martin Maštalír, prezident AmCham Slovakia.

Gabriel Galgóci počas svojho pôsobenia presadzoval nové iniciatívy, bol predsedom Fóra centier zdieľaných služieb a zastával funkciu v správnej rade Centra pre umelú inteligenciu AIslovakIA. Bol oddaným zástancom tímu a ponúkal podporu vždy, keď to bolo potrebné. Gabriel Galgóci po piatich rokoch aktívneho a expertného vedenia komory odovzdal pomyselné žezlo novému prezidentovi, zhodnotil prácu komory a poukázalna jej aktivity v uplynulom období.

image

Prezidentom AmCham Slovakia sa stal Martin Maštalír.

„AmCham Slovakia zohráva kľúčovú úlohu pri vytváraní priaznivého podnikateľského prostredia a v podpore investícií na Slovensku. Pracovné výbory, podujatia a konferencie komory poskytujú cenné príležitosti na výmenu informácií a spoluprácu medzi členmi. V budúcnosti je pre AmCham dôležité pokračovať v sledovaní výziev v meniacom sa regulačnom prostredí, podpore inovácií a digitalizácie a riešení problémov udržateľnosti a sociálnej zodpovednosti podnikov. Gratulujem Martinovi Maštalírovi k zvoleniu za nového predsedu predstavenstva a prajem mu veľa šťastia v novej roli. Martin je človek s integritou, nadšením a odhodlaním a ja verím, že bude pokračovať v napĺňaní vízie s cieľom pokračujúceho pokroku a úspechu obchodnej komory,“ dodáva Gabriel Galgóci, generálny riaditeľ sekcie stratégie Ministerstva hospodárstva SR.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 19:10