Glenn Burgess, riaditeľ pre distribúciu a plánovanie Plzeňský Prazdroj
StoryEditor

Novým riaditeľom pre distribúciu a plánovanie Plzeňského Prazdroja je Glenn Burgess

29.03.2023, 09:18
Autor:
redred

Doteraz pôsobil na pozícii riaditeľa dodávateľského reťazca v rumunskom pivovare Ursus, ktorý rovnako ako Prazdroj patrí do skupiny Asahi.

Glenn Burgess na tejto pozícii nahradil Davida Udala, ktorý sa presunul na post IT riaditeľa skupiny Asahi Europe&International.

Glenn Burgess pracuje v pivovarníctve už 14 rokov. Doteraz pôsobil na pozícii riaditeľa dodávateľského reťazca v rumunskom pivovare Ursus, ktorý rovnako ako Prazdroj patrí do skupiny Asahi. Predtým pracoval vo Veľkej Británii pre pivovarnícke skupiny Asahi a SABMiller. Realizoval rad strategických projektov, ktoré pomohli k optimalizácii a efektivite v riadení zásob a efektívnemu zapojeniu ľudí v pivovaroch.

„Som veľmi rád, že Glenn prináša do Prazdroja ďalšie skúsenosti naprieč rôznymi aktivitami a odbormi, navyše obohatené nadšením pre vývoj technológií. Napriek tomu, že pivovarníctvo je tradičným odvetvím, inovácie a moderné technológie nám pomáhajú strážiť najvyššiu kvalitu našich pív a zásadne pomáhajú rozvíjať aj oblasť distribúcie, aby sme dokázali uspokojiť potreby našich spotrebiteľov. Patríme v tejto oblasti medzi lídrov a verím, že Glenn bude so svojím tímom v tomto trende pokračovať,“ hovorí Dragos Constantinescu, generálny riaditeľ Plzeňského Prazdroja.

Glenn Burgess zastáva funkciu riaditeľa pre plánovanie a distribúciu Prazdroja od februára 2023, a to nielen pre Česko, ale aj pre Slovensko, Nemecko a Rakúsko. Pochádza z Nového Zélandu a má dve deti.

David Udal (50) bol členom Prazdroja viac ako 20 rokov na rôznych pozíciách. Šesť a pol roka bol jeho finančným riaditeľom, od začiatku roku 2022 zastával funkciu riaditeľa pre distribúciu a plánovanie. Pod jeho vedením sa podarilo dokončiť nový, plne automatizovaný sklad v Plzni, najväčšiu investíciu v plzenskom pivovare od roku 2006.

„David dokázal posilňovať celkový výkon firmy a sebavedome viedol náš biznis v období covidu. Jeho veľkými prednosťami sú schopnosť motivovať tím, rovnako ako pragmaticky, pokojne a cieľavedome komunikovať s partnermi. Nie je zďaleka prvým manažérom Prazdroja, po ktorom siahla naša materská skupina Asahi, čo predstavuje vysoké ocenenie nášho tímu,“ dodáva Dragos Constantinescu.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 16:16