Na snímke slovenský hokejový brankár Adam Húska. FOTO:TASR/Martin Baumann 
StoryEditor

Proti Kanade bude chytať Húska, debut zažije sedemnásťročný Sýkora. Chromiak reprezentáciu neposilní

16.05.2022, 10:20
16.05.2022, 11:02
Autor:
TASRTASRredred

Proti Kanade sa na hokejovom šampionáte Slováci predstavia aj s viacerými zmenami v zostave. Po rannom rozkorčuľovaní to povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Slovenskí hokejisti nastúpia na svoj tretí zápas na MS vo Fínsku v bránke s Adamom Húskom. Proti Kanade sa Slováci predstavia aj so zmenami v útočných formáciách. Realizačný tím doplnil na šampionátovú súpisku útočníka Adama Sýkoru. Po rannom rozkorčuľovaní to povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Pred tretím zápasom v helsinskej skupine proti uradujúcim majstrom sveta spravili po víkendových dueloch proti Francúzsku a Nemecku tréneri viaceré zmeny v útočných formáciách. Ako informuje na twitteri reportér RTVS Patrik Mitas, v dueli proti javorovým listom bude chytať brankár Hatfordu Wolf Pack Adam Húska, ktorý vystrieda v bránke Patrika Rybára.

Ďalšou zmenou je nasadenie sedemnásťročného hráča Adama Sýkoru z Nitry, ktorý zažije na seniorskom šampionáte debut. Sýkora si vybojoval miesto v tíme na Kaufland cupe, kde sa gólovo presadil proti Francúzom. Sýkora nastúpi vo štvrtej formácii s Tamášim a Takáčom.

"Pre mladého chalana to je zážitok. Ale je to chalan, ktorý prinesie energiu. Kanada je ťažký súper, ale chalani vedia, čo nás čaká a verím, že to zvládneme. Sú to veľkí korčuliari a kreatívni v ofenzívnej zóne. Musíme hrať dobre v obrane a musíme si dávať pozor. Chceme posilniť útočnú silu a preto sme to pomiešali. Mali sme jeden útok silný, ale nedávali sme góly. Tak chceme niečo skúsiť. Uvidíme, čo to prinesie," dodal Podkonický s tým, že presilovkové formácie by mali zostať bez zmeny.

Ďalšou výraznou zmenou je preradenie krídelníka Róberta Lantošiho k Milošovi Romanovi a Adamovi Liškovi, ktorý sa dostal tejto do formácie zo štvrtého útoku. Namiesto Lantošiho sa do elitnej formácie na krídlo ku Krištofovi a Tatarovi dostal útočník Davosu Kristián Pospíšil, ktorý bol v sobotnom zápase s Nemeckom našim jediným úspešným strelcom. 

Tréneri prekvapivo rozdelili úspešný útok s Romanom, Slafkovským a Regendom. Namiesto Miloša Romana sa dostal k nim do stredu útoku Minárik. Naše obranné formácie zostali zachované. 

Novinnár Denníka Šport Tomáš Prokop tiež na sociálnej sieti Twiiter informoval, že definítvne padla účasť útočníka Martina Chromiaka. Túto možnosť vylúčil generálny manažér Oto Haščák. 

V pondelok popoludní posilní reprezentáciu obranca Washingtonu Martin Fehérváry, manažér Miroslav Šatan ešte bude telefonovať útočníkovi Dallasu Mariánovi Studeničovi, pre ktorého sa v noci skončila klubová sezóna. "Povedal, že si chce oddýchnuť, ale dohodli sme sa s Mirom Šatanom, že mu ešte raz zavoláme," potvrdil asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

01 - Modified: 2022-05-16 06:55:50 - Feat.: 1 - Title: Recept Slovákov proti Kanade? Zjednodušiť hru, viac sa tlačiť do brány a chrániť si gólmana 02 - Modified: 2022-05-15 14:54:45 - Feat.: 1 - Title: Martin Fehérváry by sa mal pripojiť k tímu na MS v Helsinkách v pondelok 03 - Modified: 2022-05-15 12:15:31 - Feat.: 1 - Title: Tretí súper Slovenska bude Kanada. "Musíme podať perfektný výkon," hovorí Tatar
menuLevel = 1, menuRoute = ms-v-hokeji-2022, menuAlias = ms-v-hokeji-2022, menuRouteLevel0 = ms-v-hokeji-2022, homepage = false
18. apríl 2024 15:02