Niektoré farby vplývajú aj na vašu náladu či výkon.dreamstime
StoryEditor

Chcete vzbudiť rešpekt? Pomôže vám, ak sa oblečiete do tejto farby

22.03.2024, 08:00
Životný štýl

To, k akým farbám inklinujete o vás veľa vypovedá. A rovnako tak to, v čom ste oblečení vplýva aj na ľudí, s ktorými sa stretávate. V čiernej možno vyzeráte elegantne, vďaka bielej budete vyzerať o niečo nežnejšie. A čo taká červená? Nachádza sa táto farba vo vašom šatníku? Pre mnohých predstavuje vášeň, no pravda je taká, že ľudia, ktorí ju nosia vzbudzujú aj oveľa väčší rešpekt.

Na to, aby ste vzbudili rešpekt nemusíte byť v červenej oblečení od hlavy po päty. Mnohokrát stačí jeden červený kúsok oblečenia, prípadne malý detail v podobe šatky, doplnku a u pánov napríklad kravaty.

Atraktívnejšie?

Podľa niektorých prieskumov je jasné, že červená priťahuje pozornosť a to najmä tú mužskú. Červená je farba, ktorá sa pánom na ženách veľmi páči a vedia oceniť, ak ju na nich vidia čo najčastejšie. Niet však pochýb o tom, že ľudia v nej pôsobia dominantne. Ak potrebujete podať v práci dobrý výkon, mali by ste na to prihliadať ráno pri výbere oblečenia. Práve červená vraj na vás bude aj v tomto smere pôsobiť pozitívne a bude vás nabádať k lepším výkonom. Možno aj preto sa práve táto farba často vyskytuje v spálňach.

image

V červenej farbe budete vzbudzovať rešpekt.

dreamstime

Autorita

Tí odvážlivci, ktorí sa neboja tejto výraznej farby vraj vzbudzujú oveľa väčší rešpekt a autoritu. Ľudia, ktorí sa s nimi stretávajú tak majú potrebu správať sa k nim zhovievavo. Červená kravata je častým doplnkom silných lídrov. A je zjavné, že to zrejme nebude len náhoda či špecifický vkus. Pozor však na to, že na niekoho môže pôsobiť agresívne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 19:14