Pomocou barre efektívne precvičíte celé telo.dreamstime
StoryEditor

Objavte výhody barre cvičenia! Čaká vás množstvo zábavy a ako bonus dokonalá postava

10.03.2024, 08:00
Životný štýl

Hľadáte funkčný tréning, ktorý vám pomôže vyformovať si postavu podľa vašich predstáv a to v pohodlí vášho domova? Popularite sa za posledné roky teší aj cvičenie barre. Vďaka nemu precvičíte kompletne celé telo a spálite aj množstvo kalórií.

Barre je cvičenie, ktoré obsahuje množstvo baletných prvkov. Nemusíte sa však toho obávať, sú jednoduché a zvládnu ich aj úplní začiatočníci.

Vhodné pre všetkých

Cvičenie barre je vhodné pre všetkých. Výhody v ňom nájdu ľudia, ktorí už majú nejaké športové skúsenosti za sebou, ale aj úplní začiatočníci. Práve pre nich by tou správnou motiváciou mohlo byť to, že si záťaž budú sami regulovať a postupne, s pribúdajúcimi skúsenosťami, kondíciou a silou budú pri tréningoch na vlastnom tele pociťovať neuveriteľný progres. Pri cvičení si dáte poriadne do tela, no zároveň môžete zažiť aj množstvo zábavy.

Čo je to barre?

Barre v sebe ukrýva prvky baletu, pilatesu, jógy, ale aj tanca. Vďaka tomu pálite kalórie, posilňujete svaly a telo sa zároveň stáva pružnejším a ohybnejším. Práve vďaka komplexnému zloženiu jednotlivých prvkov si efektívne precvičíte a posilníte celé telo. A to pokojne aj vo vašej obývačke. Ideálne by bolo vlastniť baletnú tyč, no poradíte si aj so stoličkou, ktorá bude pre vás akýmsi pilierom, ktorý vám zabezpečí stabilitu. Určite rátajte s takzvanou svalovicou! Pri barre dostanú zabrať aj hlboké svaly, no posilníte aj brucho, zadok, nohy a ruky.

image

Barre zvládnete aj v pohodlí vášho domova.

dreamstime

Držanie tela

Barre cvičenie má pozitívny vplyv na celkové držanie tela, ale aj koordináciu či ladnosť pohybov. Práve preto si ho zamilovali ženy po celom svete. Na začiatku si tento druh cvičenia bude vyžadovať množstvo trpezlivosti a vycibrenie techniky, no časom si jednotlivé prvky budete užívať a budete sa aj vďaka ním cítiť ako tanečnica.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:08