Na balančnej doske to bude poriadna zábava.dreamstime
StoryEditor

Hľadáte efektívny, funkčný a zároveň zábavný tréning? To všetko získate vďaka balančnej doske

04.03.2024, 08:00
Životný štýl

Chcete spevniť svoje telo a popri tom sa aj zabaviť? Potom by ste mali skúsiť cvičenie na balančnej doske. Spôsobov ako na nej cvičiť a čo všetko môžete posilniť je neúrekom. A baviť to na nej bude aj vaše ratolesti.

Pomocou balančnej dosky trénujete svoju koordináciu, stabilitu a posilňujú nie len stred tela, ale aj kolená a celý pohybový aparát.

Balančná doska

Balančná doska, alebo trickboard je cenovo dostupná cvičebná pomôcka, na ktorej môžete cvičiť v pohodlí vášho domova, ale aj v exteriéri. Skladá sa z rovnej dosky, pripomínajúcej skateboard a valca, na ktorom v podstate balansujete. Ak si myslíte, že to bude jednoduché, tak vedzte, že sa mýlite a nejaký čas vám potrvá, kým zistíte, ako sa správne na doske udržať. Akonáhle získate istotu, môžete ju zapojiť do svojich bežných tréningov.

S čím vám pomôže?

Pomocou dosky si precvičíte kompletne celé telo. Vrátane hlbokých svalov a stredu tela, na ktorý sa veľakrát pri tréningoch zabúda. Udržať telo na podložke stabilné, nie je vôbec jednoduché. Presvedčte sa o tom na vlastnom tele. Cvičenie na doske zlepšuje stabilitu, motoriku aj reflexy. Pomôže vám oveľa citlivejšie ovládať vaše telo a zároveň budovať svalstvo. Posilňujete svaly brucha a v neposlednom rade aj sedacie svaly, stehná a kolená.

image

Cvičenie si môžete užiť aj v pohodlí domova.

dreamstime

Cviky na doske

Už len tým, že stojíte na balančnej doske, dávate svojmu telu poriadne zabarať. Skúste si však na nej urobiť pár drepov, alebo plank tak, že na nej budete opretí lakťami. Zrazu do cvičenie zapojíte úplne iné svalstvo a váš tréning bude opäť o niečo efektívnejší.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 07:51