Baliaci papier z darčekov nevyhadzujte, môžete ho ďalej použiť.dreamstime
StoryEditor

Baliaci papier z darčekov nevyhadzujte! Inšpirujte sa nápadmi, ako ho ďalej využiť

25.12.2023, 08:00
Životný štýl

Vianoce z ekologického hľadiska nie sú práve ideálnym obdobím. Okrem množstva materiálnych a častokrát aj nepotrebných vecí so sebou prinášajú aj veľa odpadu. No nie je to až také čierne, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Nepotrebné veci môžete ďalej darovať a kvantum baliaceho papiera, ktorý vám ostane, opäť použite.

Prekvapí vás, koľko krásnych dekorácii a dokonca aj užitočných vecí sa dá z baliaceho papiera vyrobiť.

Obaly

Papier z darčekov určite nevyhadzujte. Môžete ich opäť použiť a vyrobiť si z nich praktické obaly na knihy, ktoré momentálne čítate, ale tiež na učebnice či zošity vašich detí. Krásnym a originálnym vianočným motívom určite neodolajú. A okrem toho máte postarané aj o aktivitu počas dlhých vianočných dní.

Pozdravy

Na ďalší rok si opäť z krásnych baliacich papierov môžete vyrobiť vianočné pozdravy pre svojich priateľov a blízkych. Stačí ich nalepiť na tvrdý papier a máte vianočnú pohľadnicu s originálnym motívom. A samozrejme s pridanou hodnotou. Prijímatelia určite ocenia ručnú prácu, kreativitu a tí, ktorým záleží na životnom prostredí aj ekologický rozmer týchto pohľadníc.

Záložky do kníh

Mimochodom, ak sa s priateľmi obdarovávate nejakými drobnosťami, opäť môžete použiť práve zvyšky baliaceho papiera. Vyrobte im krásne záložky do knihy. Opäť budete potrebovať len nožnice, lepidlo a tvrdší papier, alebo kartón, ktorý vám ostane z vianočných darčekov a skončil by v koši. Aj v tomto prípade môžete vyplniť voľný čas svojim kreatívnym deťom.

image

Vyrobte si originálne obrazy či fotorámiky, ktoré môžu poslúžiť ako vianočná dekorácia ďalší rok.

pinterest

Obrazy

Vytvorte si spomienku na tohtoročné Vianoce. Do fotorámiku k vašej fotografii pridajte aj papier, ktorý vám ostal po odbalení darčekov. Tematická dekorácia bude krásnou spomienkou a zároveň vkusným doplnkom do vašej domácnosti.

Šuplíky

Ak máte radi šuplíky či police v skriniach vystlané papierom, opäť môžete siahnuť po tom, ktorý vám ostal po Vianociach. Svoju funkciu splní na 100 percent. Dokonca môžete už pri samotnom výbere papiera rozmýšľať nad tým, čo z neho môžete ďalej vyrobiť a ako ho použiť. A môžete siahnuť po úplne iných motívoch, než sú tie vianočné. Dôležité je, aby našiel papier svoje ďalšie využitie a nevznikal tak zbytočný odpad.

image

Papier môžete použiť na vystlanie políc či šuplíkov.

pinterest
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:46