Pozrite sa, koľko obsahuje kalórii červeného víno alebo mojito.unsplash
StoryEditor

Alkohol verzus priberanie: Neuveríte, koľko drepov či krokov vás stojí pohár vína alebo piva

22.11.2023, 17:00
Životný štýl

Myslíte si, že vám pohár vína či nejakého miešaného alkoholického nápoja nemôže uškodiť? V tom prípade sa mýlite. Kvôli črevnému vínu, mojitu či proseccu vám totiž môže stúpnuť číslo na váhe. Pozrite sa, koľko musíte urobiť drepov alebo krokov, aby ste spálili čo i len pohár obľúbeného alkoholového nápoja.

Určite viete, že alkohol nepriaznivo vplýva na vaše zdravie, a to najmä vo veľkých množstvách. Ak ste si však doteraz mysleli, že po konzumácii jedného pohára alkoholu sa vám nemôže nič stať, boli ste na omyle. Existuje totiž zoznam obľúbených alkoholických nápojov, ktoré spôsobujú priberanie na váhe aj po jednom pohári. Pozrite sa, ktoré to sú a čo všetko musíte urobiť, aby nadbytočné kalórie spálili čo najskôr.  

Pohár bieleho vína

Víno je chutný nápoj, ktorý sa používa ako prísada do mnohých jedál. Rovnako tak si na ňom môžete pochutnať na oslavách alebo večer pri obľúbenom filme. Bohužiaľ, stačí jeden pohár bieleho vína a vaše telo prijme približne 550 kalórii. Zbaviť sa ich čo najrýchlejšie môžete vďaka hodinovej jazde na bicykli alebo hraním tenisu.  

Pohár červeného vína

Červené víno na tom rozhodne nie je inak, ba dokonca horšie. Pri konzumácii jedného pohára červeného vína do seba prijímate aj 650 kalórie. Tie môžete spáliť napríklad vďaka drepovaniu, ktoré by malo trvať minimálne sedem minút alebo hodinovým behom.

Pohár mojita

Mojito patrí k obľúbeným letným nápojom, ktoré osviežia a zlepšia náladu. Okrem toho, že v sebe ukrýva zdravé suroviny, zvyšok jeho obsahu predstavuje alkohol a cukor. Tieto dve zložky majú približne 1000 kalórii, čo znamená, že vďaka nim budete musieť absolvovať dvojhodinovú rýchlu chôdzu alebo jazdu na korčuliach.  

Pohár piva

Nie ste veľkými milovníčkami sladkých nápojov alebo vína a omnoho radšej si pochutnáte na dobrom vychladenom pive? V tom prípade by ste mali vedieť, že taký pollitrový kalich vás môže pridať necelých 1000 kalórii, ktoré spálite polhodinovým intenzívnym tréningom alebo hodinovým behom.

Pohár ginu s tonikom

Aj keď sa gin s tonikom javí ako zdravší variant k iným alkoholickým nápojom, mali by ste vedieť, že jeho vzhľad klame. Okrem alkoholu sa v ňom totiž nachádza množstvo sacharidov, ktoré spôsobujú priberanie na váhe. Jeden pohár tohto nápoja má okolo 700 kalórii, ktoré spálite najrýchlejšie polhodinovým plávaním.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 08:17