Vychutnajte si horúci nápoj a nedajte šancu jesenným depresiám.dreamstime
StoryEditor

Nápoje, ktoré musíte túto jeseň vyskúšať. Potešíte vaše chuťové poháriky

12.11.2023, 14:00
Životný štýl

Sychravá jeseň a zima si priam pýtajú niečo na zahriatie. Čo iné, než lahodný horúci nápoj poteší nie len vaše chuťové poháriky, ale zároveň vás zaplaví teplom, ktoré tak veľmi potrebujete? Varené víno je síce vždy dobrý nápad, no čo tak dať priestor aj iným, oveľa lahodnejším nápojom?

Pripravte si deku, obľúbený seriál, hrubé ponožky a vychutnajte si šálku skvelej pochúťky ako stvorenej do chladných dní.

Tekvicové latté

Tekvicové latté, inak známe aj ako pumpkin spice latté je typický jesenný nápoj. Pochutnajú si na ňom milovníci kávy aj exotických chutí. Príprava je veľmi jednoduchá. Budete potrebovať tekvicové pyré. To získate uvarením očistenej tekvice, ktorú po zmäknutí scedíte a rozmixujete. Dve lyžičky pyré zahrejete s mliekom, špeciálnym tekvicovým korením, troškou  vanilky a ľubovoľným sladidlom. Použiť môžete cukor, med, ale aj sirup. Je to na vašich preferenciách. Touto zmesou zalejte silné espresso a na záver ozdobte šľahačkou, ktorú opäť posypete štipkou korenia.

image

Tekvicové latté si zamiluje, ak máte radi netradičné chute.

dreamstime

Banánová čokoláda

Ak máte radi sladké nápoje, no máte chuť si dať niečo zdravé, potom si určite zamilujete práve tento nápoj. Zohrejte si dva deci mlieka, pokojne môže byť aj rastlinné a pridajte do neho lyžicu ľubovoľného orieškového masla. Nechajte rozpustiť a dajte do mixéra spolu s väčším banánom, kvalitným kakaom a lyžicou mletých ovsených vločiek. Ak chcete dosiahnuť ešte lepšiu hustotu, pridajte polovicu avokáda a poriadne premiešajte. Tento drink si môžete dopriať aj ako výživný olovrant.

image

Vytvorte si idylku.

dreamstime

Kalorická bomba, ktorá stojí za to

Pre fajnšmekrov je tu na záver horúca čokoláda. Aj tá patrí k jedným z najobľúbenejších nápojov počas chladných mesiacov. Priveďte do varu dva deci 33 percentnej šľahačkovej smotany. Ešte pred zovretím ju odstavte a nalámte do nej 200 gramov kvalitnej horkej čokolády, no ak máte radšej mliečnu, použite vašu obľúbenú. Premiešajte a nechajte čokoládu rozpustiť. Získate krémovú konzistenciu. Takto pripravenú čokoládu rozdeľte do dvoch pohárov a zalejte horúcim mliekom. Poriadne premiešajte a vychutnajte si túto kalorickú bombu. Ak kalórie nerátate, neváhajte si pridať aj šľahačku.  

image

Horúcu čokoládu milujú nie len deti, ale aj dospelí.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:47