Vďaka GOLO diéte schudnete kilá navyše raz dva.pexels
StoryEditor

Schudnite raz a navždy pomocou GOLO diéty. Kilá pôjdu dole rýchlejšie ako kedykoľvek predtým

19.04.2023, 14:00
Životný štýl

So zlepšujúcim sa počasím vám nejako rýchlejšie dochádza, že spolu so zimnými kabátmi by ste sa mali zbaviť aj kíl, ktoré ste počas zimy úspešne nadobudli. Nezúfajte a nebežte do obchodných centier nakupovať o číslo väčšie jarné oblečenie. O úspechoch GOLO diéty sa na vlastnom tele presvedčili už desiatky žien. A môžete sa k ním pridať aj vy.

GOLO je skratka slov GO LOSE WEIGHT a nabáda vás k tomu, aby ste sa zbavili prebytočných kíl raz a navždy a to za pomerne krátky čas.

Tri fázy

GOLO diéta pozostáva z troch fáz, pričom každá trvá desať dní. Akonáhle zmeníte stravovacie návyky, výsledky sú viditeľné takmer okamžite. A ani pri tejto diéte to nie je iné. Z úbytku váhy sa teda budete môcť tešiť už po prvej fáze. Niektoré dámy, ktoré mali vyššiu váhu dokázali zhodiť aj viac ako 10 kíl.  

Prím hrajú bielkoviny

V GOLO diéte ide prvé dni o to, aby ste prijímali čo najviac bielkovín a naopak vynechávali sacharidy. Vďaka tomu vo vašej krvi klesne hladina inzulínu a telo bude oveľa rýchlejšie spaľovať tuk. Počas prvých desiatich dní zabudnite na sladkosti, ryžu, zemiaky či pečivo. Tie sú úplne zakázané. Naopak, sústreďte sa na dostatočný prísun bielkovín v podobe kvalitného mäsa, rýb, vajíčok, tvarohu, alebo hustých bielych jogurtov. Tie si môžete dochutiť napríklad stéviou, alebo xylitolom. Zakázané je počas týchto dní aj ovocie, naopak, zelenina má zelenú. Rovnako ako strukoviny. Dôležitá je však aj úprava pokrmov. Na vyprážanie zabudnite. Dusenie, varenie aj pečenie je povolené. No bez tukov.

image

Počas GOLO diéty budete konzumovať predovšetkým bielkoviny.

dreamstime

Ďalšie fázy

Počas ďalších desiatich dní k mäsu, zelenine a strukovinám pridajte postupne aj tuky a to v podobe kvalitných olejov. Povolených budete mať aj pár orieškov denne a tiež chutné avokádo. Už v prvej fáze by ste mali začať aspoň s dlhšími prechádzkami na dennej báze. V druhej fáze s tým pokračujte. Nadobudnutá kondícia sa vám bude hodiť na konci vašej GOLO cesty.

Posledná fáza

A ste pomaly v cieli. Kilá už síce nepôjdu dole tak rýchlo ako počas prvej fázy, no nech vás to nedemotivuje. Je to úplne prirodzený jav. Vytrvajte a uvidíte, že ešte nejaké to kilečko pôjde dole aj počas týchto dní. Naďalej sa držte jedálnička a nepoľavujte. Vyhýbajte sa alkoholu aj nezdravým sacharidom. No vymeňte doterajšiu rýchlu chôdzu za beh či iné kardio cvičenie aspoň 4 – 5 krát do týždňa. Nezabúdajte, že po uplynutí tridsiatich dní sa vaša cesta nekončí a už vôbec to neznamená, že môžete začať jesť všetko hlava nehlava. Zotrvajte v nadobudnutých návykoch, športujte a udržte si hmotnosť ktorú ste vďaka disciplíne nadobudli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:29