Pozrite sa, kam sa vybrať na dovolenku ešte pred letom.dreamstime
StoryEditor

Keď všetko začína kvitnúť: Toto sú najkrajšie jarné destinácie v Európe

29.03.2023, 12:00
Životný štýl

Na dovolenku nemusíte ísť len cez letnú sezónu, kedy sú strediská preplnené a zájazdy buď vypredané alebo príliš predražené. Aj na jar, kedy všetko začína kvitnúť a teploty sa dvíhajú, môžete navštíviť miesta, ktoré sú počas tejto sezóny naozaj krásne. Pozrite sa, ktoré destinácie v Európe sú najkrajšie práve na jar.

Prednedávnom sa menil čas a dni sú tak o čosi dlhšie, teplota začína na niektorých miestach pomaly stúpať a príroda kvitne. Premýšľate nad dovolenkou, no nechce sa vám čakať až do leta? Už na jar máte množstvo možností, kam vycestovať, spoznať novú kultúru a užiť si sezónu hýriacimi farbami. Pozrite sa na najkrajšie jarné destinácie v Európe.

Španielsko: Barcelona

Ak sa rozhodnete ísť na jarnú dovolenku do Španielska, rozhodne navštívte Barcelonu, ktorá sa počas najbližších mesiacov začne otepľovať na 20 stupňov. Okrem spoznávania novej kultúru tu môžete zažiť množstvo udalostí vrátane festivalov. Miesta, ktoré vás však pravdepodobne budú lákať najviac, sú barcelonské parky, ako napríklad architektonický park Guëll či Parc de la Ciutadella, ktorý na jar hýri všemožnými farbami.  

Portugalsko: Madeira

Jedným z najnavštevovanejších ostrovov tejto sezóny je nepochybne Madeira, ktorá je známa ako ostrov kvetov či záhrada Atlantiku. Nachádza sa v severnom Atlantickom oceáne a keďže sa tu teploty pohybujú počas celého roka okolo 20 stupňov, môže byť skvelou destináciou na jarnú dovolenku. Ak sa na Madeiru rozhodnete ísť hneď po Veľkej noci, máte možnosť stihnúť kvetinový festival, ktorý patrí k jedným z najkrajších. Rozhodne však nevynechajte návštevu mesta Funchal a jeho záhrad, eukalyptové lesy, jazierka či prenádherné vodopády.  

Francúzsko: Provence

Medzi najobľúbenejšie regióny vo Francúzsku patrí aj Provence, ktoré je známe najmä kvôli nekonečným levanduľovým poliam. Je to krásna európska oblasť, ktorá je počas letnej sezóny plná turistov. Práve z tohto dôvodu by ste ju mali navštíviť na jar. Okrem prenádherných polí si nezabudnite pozrieť aj národný park Mercantour, región Luberon čo malebnú dedinku Gordes.

Holandsko: Lisse

Keď sa povie Holandsko, čo si predstavíte ako prvé? Pravdepodobne to budú nádherné kvetinové záhony či mesto Lisse plné tulipánov. V ňom sa každoročne na konci apríla koná kvetinový festival, na ktorom môžete vidieť desiatky vyzdobených vagónov. Keď tam už budete, nezabudnite navštíviť park Keukenhof a množstvo veterných mlynov.

Cyprus

Jedným z najväčších lákadiel Cyprusu sú predovšetkým pláže s bielym pieskom a neuveriteľne čistým morom. Počas jari sa tu teplota pohybuje okolo 25 stupňov, takže tu môžete nachytať aj prvý bronz. Na Cypre sa okrem pláži oplatia navštíviť mestá plné historických pamiatok, národný park Cape Greco, slané jazero či množstvo ďalších prekrásnych miest.

Bosna a Hercegovina: Mostar

Ďalším miestom, ktoré môžete navštíviť počas jarných mesiacov, je mesto Mostar v Bosne a Hercegovine. Nielenže tu nájdete množstvo stredovekých pamiatok, ale aj kvetinovú výzdobu v uliciach či prenádherné výhľady. Môžete sa však pozrieť aj mimo Mostaru a navštíviť mesto Blagaj či Stolac.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 19:05