Zacvičte si s tým, čo máte doma.dreamstime
StoryEditor

Uterák, múka alebo toaletný papier: Tieto veci z domácnosti môžete využiť pri cvičení

02.03.2023, 17:00
Životný štýl

Hanbíte sa chodiť do posilňovne alebo sa vám nechce kupovať predražené cvičebné pomôcky? Máme pre vás riešenie. Keď sa totiž popozeráte okolo seba, vo vašej domácnosti môžete nájsť niekoľko skvelých predmetov, ktoré sa dajú využiť na cvičenie. Či už je to uterák, múka alebo toaletný papier, pomôžu vám s chudnutím rovnako ako tie vo fitness centre.

Už sa nemôžete vyhovárať na to, že nemáte čas či financie na cvičebné pomôcky. Cvičiť môžete aj v pohodlí domova, kde nepotrebujete žiadne predražené vybavenie na to, aby ste sa udržali v kondícii a schudli nadbytočné kilá. Pozrite sa spolu s nami, s čím všetkým môžete formovať svoju postavu.

Naplnené fľaše s vodou alebo čistiace prostriedky

Ak nemáte po ruke jednoručky, môžete si naplniť fľaše s vodou alebo sa v kúpeľni poobzerať po plných čistiacich prostriedkov. Tie vám totiž môžu poslúžiť ako závažie najmä pri cvikoch zameraných na hornú, ale aj dolnú časť tela. Odporúčame s nimi vyskúšať výpady, tlaky na ramená, upažovanie alebo bicepsové zdvihy.

Batoh

Aj naplnený batoh vám môže poslúžiť ako skvelé závažie. Najlepšie na ňom je, že si vďaka nemu môžete postupne váhu zvyšovať a tak sa vaše telo nedostane do stereotypu. Na zahriatie sa s batohom môžete poprechádzať po domácnosti, variť s ním alebo upratovať. Napokon si s ním zacvičte drepy, kliky, plank alebo ho položte na podlahu ako prekážku na preskakovanie.

image

Batoh poslúži ako závažie.

dreamstime

Uterák

Uterák vám pomôže natiahnuť sa pred a po cvičení. Síce poslúži ako skvelý prostriedok pri strečingu, môžete ho využiť aj pri chudnutí. Poznáte japonskú uterákovú metódu? Uterák stočte do rolky, ľahnite si na zem a vložte si ho pod chrbát. Nohy roztiahnite približne do šírky ramien, chodidlá skloňte k sebe a dotknite sa palcami. Ruky vystrite nad hlavu tak, aby dlane smerovali dolu, dotýkali sa dlážky a malíčkami.

Vrecká s múkou

Zabudnite na varenie či pečenie a radšej pridajte vrecká s múkou do vašej cvičebnej rutiny. Takéto závažia sa dajú skvele využiť pri vzpieraní, drepoch, ale aj plankoch.

image

Vrecko s múkou je skvelé na precvičenie rúk.

dreamstime

Stolička

Kto by povedal, že s obyčajnou stoličkou môžete precvičiť celé telo? Nielenže vďaka nej posilníte zadok a stehná, ale môžete si vyformovať hornú časť tela a zhodiť nadbytočné kilá v okolí brucha. Na zadok vyskúšajte drepy alebo výpady, na ruky či chrbát sú skvelé kliky alebo tricepsové kliky a brucho posilníte brušákmi.

Rolky od toaletného papiera

Či už ste alebo nie ste veľkými fanúšičkami planku, vďaka rolkám od toaletného papiera si ho môžete obľúbiť. Na začiatok vám postačia 4 rolky toaletného papiera. Začnite v klasickej pozícii planku, potom ľavou rukou naskladajte rolky jednu po druhej pred pravú ruku a to isté zopakujte aj na druhú stranu.

image

Toaletný papier využite pri robení planku.

dreamstime

Metla

Po vyčistení celej domácnosti môžete využiť metlu aj na cvičenie. Tá je skvelou pomocníčkou pri brušákoch, drepoch či tvarovaní hornej časti tela. Ak by ste chceli vaše cvičenie posunúť na iný level, pridajte na jej kraje kýble či batohy naplnené niečím ťažkým.

Schody

Nepotrebujete špeciálne vybavenie do posilňovne, aby sa udržali v kondícii. Ak sa vám nechce ísť von či na bežiaci pás, môžete sa zahriať aj na schodoch. Môžete na nich behať zdola hore alebo ich použiť pri robení výpadov a drepov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 03:02