Ktorá telenovela 90. rokov je vaša najobľúbenejšia?pinterest.com
StoryEditor

Najslávnejšie telenovely 90. rokov: Ktorá mala skoro 16 tisíc dielov a kto sa osemkrát vydával za jedného muža?

07.10.2022, 12:00
Životný štýl

Pravdepodobne neexistuje žena, ktorá by za svoj život nevidela minimálne jednu telenovelu. Síce vám hodiny strávené jej sledovaním už nikto nevráti, niektoré nezabudnuteľné telenovely za to jednoducho stáli. Pozrite sa, ktorá mala skoro 16 tisíc dielov a kto sa osemkrát vydával za jedného muža.

Telenovely sú charakterizované veľkým množstvom dielov. Niektoré rozprávajú jeden hlavný príbeh, v iných môžete vidieť životné osudy celých rodín, ktoré sú priam nekonečné. Väčšina z nich zobrazuje najmä lásku, intrigy, napätie, zvraty a cestu za šťastím. Na Slovensku sa vysielalo niekoľko desiatok telenoviel a niektoré z nich ostali mnohým divákom dodnes v pamäti. Väčšina z vás ich možno sledovala u svojej babky alebo potajomky po príchode zo školy. Aj keď boli všetky na jedno kopyto, vždy ste ich pozerali so zatajeným dychom. Toto sú neslávnejšie telenovely 90. rokov.

U nás v Springfielde

Táto telenovela drží rekord, ktorý je dokonca zapísaný aj v Guinessovej knihe rekordov. Seriál najskôr vysielali v rozhlase, no neskôr prešiel do televízie. Jeho diely trvali necelých 15 minút a diváci sa ich nemohli nabažiť. Osudy hrdinov fiktívneho mestečka mohli sledovať mnohí Slováci, a aj keď má telenovela okolo 16 tisíc dielov, v našich kútoch bolo odvysielaných len niekoľko stoviek z nich. Určite si pamätáte nezabudnuteľnú postavu Revu Lewis, ktorá sa deväťkrát vydala, opakovane bola považovaná za mŕtvu, musela bojovať so svojim klonom a cestovala v čase.

Tak plynie čas

Od roku 1965 až dodnes ste mohli bez prestávky sledovať nové príbehy zo života lekárskych rodín v meste Salem. Ak ste boli niekedy verní tomuto seriálu, pravdepodobne už nikdy nezabudnete na znelku: Tak ako piesok v presýpacích hodinách ubiehajú dni našich životov. K hlavným postavám, okolo ktorých sa točí celý dej, patrí rodina Hortonovcov, Bradyovcov, DiMerovcov a Kiriakosovcov. Jeden z najsilnejších príbehov sa však týka Marleny Evans, ktorá bola mnohokrát väznená, posadol ju diabol, prežila pád z okna a ju samotnú sa opakovane pokúsil niekto zabiť.

Bohatí a pekní

Aj keď sa táto telenovela ešte stále natáča, v našich končinách bola vysielaná len v 90. rokoch. V USA sú ale osudy rodín Fosterovcov a Spectrovcov, významných hráčov v módnom priemysle, stále populárne. V pamäti určite navždy zostane blondínka Brooke Logan, päťnásobná matka, ktorá mala symbolizovať ženu túžiaci po skutočnej láske. Osemkrát si vzala Ridge Forrestera, no napokon aj jeho otca, bratov, svojho švagra a zaťa.

Esmeralda

Ktorá telenovela z 90. rokov je pre vás tá naj? Môže to môže byť aj seriál Esmeralda, ktorý v 137 dieloch rozprával príbeh slepého dievčaťa, ktoré sa síce narodilo do bohatej rodiny, ale zistilo to až o niekoľko rokov neskôr. V dospelosti sa zároveň zamiluje do muža, ktorého rodičia vychovávali namiesto nej. Kvôli intrigám všetkých ľudí okolo spolu Esmeralda s José Armandom nemôžu byť, hoci sa im narodí syn a Esmeralda opäť nadobudne zrak. Nakoniec, na čas oslepne aj jej milý a ona sa skoro vydá za iného. 

Divoký anjel

Veľkej popularite sa dodnes na Slovensku nepochybne teší najmä telenovela Divoký anjel. Kto si nepamätá temperamentnú Milagros a krásavca Iva Di Carla, akoby ani nežil. Tento nezabudnuteľný seriál sa točí okolo Milagros, ktorá je veľkou milovníčkou futbalu. Keď sa dostane do bohatej rodiny ako slúžka, zmení sa život nielen jej, ale aj všetkým naokolo. Zamiluje sa totiž do sukničkára Iva a nájde si nových priateľov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:50