StoryEditor

Trendy šaty na ples. Týmito módnymi kúskami nič nepokazíte

05.02.2016, 13:45
Životný štýl
Chystáte sa na ples? Zabudnite na šaty s obručou a korzetom, ktorý vám nesedí.

Trendy sú jednoduché strihy a úzka silueta, tvrdí návrhárka Taťána Kovaříková. Model vyberajte vždy podľa toho, akú máte postavu. Ak zatúžite po šatách ušitých na mieru, počítajte radšej s mesačným predstihom, ako sa uvádza na idnes.cz.

Okrem minimalizmu, priliehavej siluety a jednoduchých línií je podľa známej českej dizajnérky, ktorá tvorí pod značkou Tatiana, v kurze odhalené kože. V podobe hlbokých dekoltov, prestrihov alebo odhalených chrbtov ju často vídame na hollywoodskom červenom koberci a vďaka Karolíne Plíškovej, ktorú na minuloročnom Slávikovi obliekla Beáta Rajská, už vieme, že to ide aj u nás. Stačí si trúfnuť.

Nemusíte pri tom pôsobiť vulgárne: "Trendy je jemné odhaľovanie a rafinované prestrihy," dodáva Taťána Kovaříková. Šaty podľa nej môžu nielen zdôrazňovať prednosti, ale tiež maskovať nedostatky, napr. širším bokom lichotí áčková sukňa a dobre zvolený korzet nám zase zariadi užší pás.

Zdôrazňovať ženské krivky nie je povinnosť - pokojne sa vydajte aj viac avantgardným smerom - je to klasika, ktorá zvyčajne funguje. V každom prípade neuškodí zájsť aj so šatami z konfekcie za krajčírkou a nechať si ich upraviť na mieru. Ak si ich necháte šiť priamo u dizajnéra, naplánujte si prvú návštevu tri týždne pred plesom, radí Kovaříková.

"Medzi materiálmi dominujú šifóny a tafty, ale tiež matné látky, ktoré sa pekne dopĺňajú napríklad s čipkou," opisuje. Čo sa týka farieb, nič podľa nej nepokazíte s klasikou. Môže to byť čierna, ale aj červená alebo strieborná. "Tento rok by som odporúčala trochu sa odviazať a zvoliť sýtejšiu farbu. Pokojne aj modrú alebo žltú," uzatvára návrhárka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 07:58