Zverte svoje trápenie sile ohňa.dreamstime
StoryEditor

Magický a ozdravný plameň sviečky: Stojí za to vyskúšať túto terapiu ​

02.05.2024, 19:00
Zdravie

Či už vás trápia neduhy fyzické, alebo duševné, stojí za to vyskúšať terapiu liečebnými sviečkami. Zverte svoje trápenie sile ohňa.

Liečebná technika telových sviečok ľuďom pomáha už po stáročia. Už pred naším letopočtom túto metódu hojne používali napríklad v Číne, ale aj u domorodých kmeňov v Severnej a Južnej Amerike. Vtedy sa sviečky vyrábali z kôry stromov alebo z papyrusu. Aj naše babičky rady využívali tento spôsob. Zrolovali kus papiera alebo novín, vložili do ucha a nechali plameň, aby vytiahol, čo bolo treba. Jednoducho táto metóda je preverená storočiami a aj v dnešnej dobe funguje. Využíva sa v takmer nezmenenej podobe.

Fungujú na princípe komínového efektu

Základom je tzv. komínový efekt, ktorý pri horení sviečky priloženej k telu dokáže vytiahnuť nežiaduce látky, toxíny, choroboplodné zárodky, čo je následne viditeľné na vnútornej strane sviečky, ktorá je zanesená. Horiaci plameň zároveň spaľuje uvoľnené toxíny. Následkom prehriatia na danom mieste dochádza k prekrveniu a k urýchleniu regenerácie.

Pri tejto technike človek leží a sviečka podložená kúskom gázy sa prikladá na partie, ktoré treba liečiť, alebo na akupunktúrne body, nie však na oblasť srdca, otvorenú ranu, sliznice, pri tehotenstve a na temeno hlavy. Pred použitím sviečky terapeut dané miesto jemne premasíruje v smere hodinových ručičiek.

Zaujímavé a podstatné je aj to, z čoho sa telové sviečky vyrábajú: z plátna, prírodného včelieho vosku a za studena lisovaných éterických olejov a silíc. Oleje z liečivých bylín znásobujú účinok sviečok.

Pri ich výrobe sa striktne dodržiavajú postupy, ktoré im navyše dodávajú pridanú energetickú hodnotu. Napríklad plátno, ktoré sa využíva, sa najprv dôkladne prepiera vo vode, aby sa k nemu dostala pohyblivá energia vody, suší sa na poludňajšom slnku, tak sa totiž v jednotlivých vláknach odrazí princíp tepla a radosti, ktoré jeho lúče odovzdávajú. Výroba sviečok je čistým a posvätným rituálom, v ktorom sa spájajú energie zemské a nebeské. A tak je zrejmé, že takto pripravené telové sviečky uzdravujú nielen telesné, ale aj duševné problémy.

Výborný pomocník pri mnohých ťažkostiach

Terapia telovými sviečkami sa používa predovšetkým pri zápalových procesoch, a to aj chronického charakteru, pri bolestiach v ušiach, keď vnímate hučanie, šumenie či pískanie, sviečky môžu pomôcť aj pri nepríjemnom tlaku v ušiach či hlave.

Skvelým pomocníkom sú pri chrípke, prechladnutí, alergiách. Poradia si však aj pri ťažkostiach s tráviacim traktom či nervovým a vylučovacím systémom. Vedia tiež uvoľniť napätie v oblasti chrbtice, dokonca zaženú aj nepríjemnú bolesť kĺbov. Samozrejmosťou je posilnenie imunitného systému. Ženy si chvália pozitívne účinky pri bolestivej menštruácii. Vorkoholici zasa kvitujú uvoľnenie po opakovaných návaloch stresu

Nehľadiac na ostatné blahodarné účinky tejto procedúry, treba brať do úvahy, že sviečkovanie odstraňuje bloky a posúva človeka ďalej na jeho životnej ceste. Vďaka tejto metóde sa človeku lepšie darí, a to rovnako na fyzickej, ako aj mentálnej rovine.

Vlastná terapia vyzerá tak, že najskôr prebehne akýsi pohovor, pri ktorom sa odhalí, š čím má daný človek problém, a hľadá sa príčina. V tejto fáze terapie často terapeuti využívajú aj automatickú kresbu. Terapia sa môže opakovať až trikrát do týždňa a môžu ju podstúpiť aj deti od troch rokov, avšak len v prípade, že vydržia v pokoji. Účinky terapie doznievajú počas dvadsiatich štyroch hodín.

Aj na farbe záleží

Pri terapii sa môžu využívať aj čakrové sviečky vo farbách jednotlivých čakier. Napríklad priložením tmavozelenej sviečky sa odstránia hlboké citové ujmy, žltá sa používa na uvoľnenie nestrávených emócií, tráviace problémy a stres, modrá pôsobí upokojujúco a protizápalovo, ružová zasa dokáže dodať lásku. To pomohlo, podľa vyjadrenie jednej z terapeutiek tejto metódy, niekoľkým ženám, ktoré napriek tomu, že boli fyzicky zdravé, nemohli otehotnieť. Teraz sa už tešia zo svojich potomkov.

Pri terapii telovými sviečkami sa dá využiť aj iná sila, ako je plameň, a tou je ľudský dotyk, ktorý osvedčene liečivo funguje a je veľmi potrebný. Vlastne nielen dotyk, ale je potrebná aj dávka empatie, porozumenia.

Správny terapeut tak využíva energiu svojich rúk, nešetrí pritom milým slovom a rád pomôže všetkým, ktorí sú pripravení pomoc prijať a vyhľadajú ju. Účinok umocňuje napojenie sa na vyššie sféry a pomoc anjelov. Liečenie týmto spôsobom je jeho poslaním.

Uvoľnite sa, prosím

Pri terapii telovými sviečkami je dôležité, aby sa dotyčný upokojil a bol pripravený prijať filozofiu celej procedúry. Ak je tvrdohlavý alebo má voči týmto princípom predsudky, nemôže čakať zázraky. Dôležitá je aj dôvera k terapeutovi. Po ukončení procedúry by sa malo dostaviť uvoľnenie a relax.

Automatická kresba ako doplnok sviečkovania

Liečitelia ju používajú na diagnostiku stavu zdravia alebo na vytváranie liečivých a harmonizačných obrázkov. Rozdiel automatickej kresby od bežného kreslenia je v tom, že neviete, resp. si neuvedomujete, čo kreslíte. Ruka sa pohybuje akoby sama. Kresliaca ruka reaguje na informácie z vášho podvedomia, to znamená, že sa rozum do kreslenia nezapája. Najlepším vypínačom rozumu je počúvanie relaxačnej hudby, ktorá človeka naladí do stavu alfa. Ide o celkové upokojenie tela a mysle, a to pri plnom vedomí.

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 08:29