Doprajte si tento liečivý napoj častejšie a čerpajte z jeho benefitov.dreamstime
StoryEditor

Zlaté mlieko: Nápoj, ktorý bojuje so starnutím, problémami so spánkom či oslabenou imunitou

18.05.2023, 19:00
Zdravie

Zlaté mlieko je nápoj, ktorého liečivé účinky sú známe už od pradávna. Keďže v sebe ukrýva kurkumu a ďalšie zdraviu prospešné ingrediencie, dokáže vám pomôcť takmer s čímkoľvek. Nielenže bojuje so starnutím, ale aj problémami so spánkom či oslabenou imunitou. Pozrite sa, prečo by ste si tento zázračný nápoj mali dopriať častejšie.

Tento teplý nápoj obsahuje mlieko a kurkumu, ktorá je známa pre svoju horkastú chuť a výraznú žltú farbu. Okrem toho v ňom nájdete aj škoricu, kardamón, kajenské korenie a badián. Vďaka svojmu obsahu je zlaté mlieko považované za liečivý nápoj, ktorý nielenže skvele chutí, ale ukrýva v sebe antioxidačné, protizápalové a upokojujúce účinky. Ak by ste potrebovali doplniť vášmu telu potrebné minerály alebo sa chcete zbaviť zdravotného problému, ktorý vás trápi, doprajte si práve tento liečivý nápoj. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Na akné, spánok aj zápal

Zlaté mlieko obsahuje železo, vápnik, meď a zinok, vďaka čomu má skvelé čistiace účinky. Pomôcť vám môže najmä so zápalom, no je schopné priniesť úľavu aj pri bolesti žalúdka. Vďaka antibakteriálnym a antivírusovým vlastnostiam ochráni vaše telo pred infekciami a zabráni tak vzniku prechladnutia či chrípke.

Okrem toho je schopné bojovať so srdcovými chorobami, ale aj depresiou a úzkosťou. Možno sa budete čudovať, no zlaté mlieko je vynikajúce aj na pleť. Nielenže spomaľuje starnutie a zabraňuje vzniku vrások, ale znižuje viditeľnosť akné, jaziev či tmavých kruhov. Dopriať by si ho mali častejšie aj tie z vás, ktoré trpia bolesťami kostí a kĺbov, majú problémy so spánkom alebo trávením.

Príprava je nenáročná

Na prípravu zlatého mlieka budete potrebovať:

3 ČL kurkumy

400 ml rastlinného mlieka

1 ČL mletej škorice

Soľ

Štipku kardamónu, kajenského korenia alebo badiánu

Postup 

Mlieko nalejte do hrnca a zohrejte ho na miernom ohni. Napokon doň pridajte kurkumu, škoricu, soľ a korenie podľa vášho výberu. Nápoj nechajte zovrieť, odstavte z ohňa. Ak by ste chceli chuť zlatého mlieka o čosi zjemniť, môžete si doň pridať aj med.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 15:20