Intímnu vôňu môžete zmeniť takto.dreamstime
StoryEditor

Intímnu vôňu môžete ovplyvniť: Takto budete voňať svojmu partnerovi aj tam dole

11.05.2023, 10:30
Zdravie

Klamali by ste, ak by ste povedali, že ste sa nikdy nezamýšľali nad vôňou svojej vagíny. Veď predsa, každá z nás túži po tom, aby partnerovi voňala tam dole pri milostných hrádkach. Tak či onak, aj keď majú muži radi našu prirodzenú vôňu, vy so svojim intímnym pachom nemusíte byť spokojné. Pozrite sa, ako ho môžete zmeniť.

Keďže každá z vás vonia tam dole inak, neexistuje presná definícia správnej intímnej vône. Tak či onak, každá vagína má svoj prirodzený zápach, ktorý sa líši napríklad podľa toho, koľko vody za deň vypijete, čo ste skonzumovali, či užívate lieky, aký je váš zdravotný stav alebo či sa nachádzate v menštruačnom cykle. Ak však spozorujete nezvyčajný zápach, ktorý je silnejší ako zvyčajne, mali by ste prísť na to, čo ho spôsobuje. Pozrite sa, aké sú jeho najčastejšie príčiny.

Za zápachom sa môže skrývať čokoľvek

Ak vaša vagína vonia po rybách, zmoknutom lístí alebo jednoducho úplne inak než inokedy, niečo nie je v poriadku. Svojou vôňou totiž upozorňuje na problém. Medzi najčastejšie príčiny vaginálneho zápachu patrí najmä potenie, nesprávna intímna hygiena, zabudnutý tampón, hormonálne zmeny, diéta alebo sprchovanie vnútra vagíny. Signalizovať však môže aj bakteriálnu vaginózu, zápal či v zriedkavých prípadoch aj rakovinu krčka maternice. Ak zápach sprevádza aj výtok či svrbenie, je potrebné zájsť k lekárovi, no ak nepretrváva dlhšie ako pár dní, môžete ho zmeniť aj samy doma. Pozrite sa, ako na to.

image

Chcete voňať tam dole inak? Riaďte sa týmito zásadami.

dreamstime

Zmeňte svoju intímnu vôňu

Síce je vagína samočistiaca a sama si reguluje aj svoju vôňu, môže sa stať, že vám jej zápach prekáža. V tomto prípade by ste mali vedieť, že ho môžete ovplyvniť. Tak ako existujú jedlá, ktoré jej vôni škodia, rovnako tak existujú aj potraviny, ktoré jej pomáhajú. Pri nepeknom zápachu preto nekonzumujte aromatické jedlá a radšej siahnite po ananáse alebo brusniciach. Pozor si dajte aj na cukor, ktorý zbytočne narušuje pH vagíny a spôsobuje intímny zápach. Čo sa týka hygieny, snažte sa tam dole nepoužívať dezodoranty, parfumy ani kozmetiku, ktorá nie je určená na intímne miesta. Pravidelne sa sprchujte, aby ste odstránili nahromadený pot, odumretú kožu a nečistoty. Pozor si však dajte na sprchovanie vnútra vagíny, ktoré rozhodne nie je zdravé. Ak zápach neustáva, potom by ste sa mali zamyslieť nad tým, čo iné mu môže škodiť. Najčastejšie to môže byť napríklad nový prací prášok, lubrikačný gél alebo kondóm.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 16:16