Tvar zadku vám prezradí, ako ste na tom so zdravím.unsplash
StoryEditor

Symbol sexuality a žiadostivosti odhalí, ako ste na tom so zdravím: Toto prezrádza tvar vášho zadku

01.09.2022, 18:00
Zdravie

Ženský zadok je považovaný za jednu z najpríťažlivejších častí tela. Je symbolom sexuality a žiadostivosti, no vedeli ste, že jeho tvar dokáže mnohé prezradiť? Okrem toho, že prezrádza to, či sa oň staráte alebo aká ste osobnosť, tvar zadku vám napovie, ako ste na tom so zdravím.

Je všeobecne známe, že spolu s prsiami je najpríťažlivejšou časťou ženského tela práve zadok. Vďaka jeho tvaru máte možnosť dozvedieť sa napríklad aj to, aká ste osobnosť. Počuli ste však už o tom, že tvar zadku prezrádza aj to, ako ste na tom so zdravím? Podľa odborníkov sa dá určiť zdravotný stav podľa mnohých častí tela a zadok nie je výnimkou.

 

Štvorec

Ak máte štvorcový zadok, pravdepodobne sa vám tuk zvykne ukladať najmä do oblastí bokov. Čo to vypovedá o vašom zdraví? Buď dostatočne necvičíte, alebo vykonávate cviky, ktoré nie sú určené na tvar vášho zadku, a tým sa vám nedarí z týchto partii schudnúť. Na druhej strane máte zdravý metabolizmus a priberáte rovnomerne do všetkých častí tela. Síce sa nemusíte držať prísnej stravy, no vyhnúť by ste sa mali vysoko kalorickým jedlám. Pri cvičení sa sústreďte skôr na vrchnú časť tela, aby ste vašej postave dodali ženské krivky.

Obrátené srdce

Tento tvar zadku je spájaný so širokým spodkom a bokmi, no štíhlym pásom. Ženy, ktoré majú zadok v tvare obráteného srdca, väčšinou nemávajú problém s chudnutím, a ak priberú, tuk sa im hromadí do partie okolo brucha. Ak ste, naopak, nedávno pribrali do stehien a bokov, môže to signalizovať, že sa nestravujete vhodne a nedostatočne cvičíte. Na druhej strane to môže znamenať aj to, že prijímate nadmerné množstvo alkoholu. Vďaka tomu si zvyšujete riziko vzniku celulitídy a kĺbových ochorení. Skúste do stravy začleniť viac bielkovín, zeleniny, ovocia a pri cvičení sa zamerajte na spodnú časť tela.

Obrátený trojuholník

Keďže sa vekom zvykne tuk zo zadku presúvať do iných častí tela, zadok v tvare obráteného trojuholníka môžu mať najmä staršie ročníky. Môže za to najmä fakt, že vekom sa znižuje hladina estrogénu, a to vyvoláva problémy so srdcom, psychikou, kosťami, vylučovacou sústavou a priberaním. V takomto prípade odporúčame, aby ste sa začali stravovať o čosi zdravšie a pravidelným cvičením chránili srdce pred tukom.

Kruh

Zadok v tvare kruhu symbolizuje zadok zdravého človeka. Vo všeobecnosti platí, že ak máte okrúhle pozadie úplne stačí, ak sa budete držať zdravého životného štýlu. Najlepšie bude, ak príjem kalórii prispôsobíte svojej hmotnosti, nezabudnete na pravidelné cvičenie a predovšetkým pitný režim.

Plochý zadok

Mnohé ženy trápi plochý zadok. Niet sa čomu čudovať, veď čím ďalej, tým viac pribúdajú zamestnania či aktivity, pri ktorých musíte neustále sedieť za počítačom či telefónom. Práve z tohto dôvodu mávajú ženy s plochým zadkom veľké problémy so správnym držaním tela, a preto často trpia jeho bolesťami. Odporúčame vám, aby ste každý deň dopriali strečing, počas prestávky v práci si zadrepujte a omnoho viac chodievajte na prechádzky do prírody.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 09:12